Rento päivä turistina Helsingissä

07/03/2017

päivä turistina my helsinki

turistina helsingissä my helsinki

Moi! Palataan nyt muistelemaan ihanaa toissaviikonloppua ja lauantaista rentoa päivää turistioppaana Helsingissä. Rakas ystäväni Sara lensi Saksasta perjantaina luokseni kylään. Tapasimme Balilla muutama vuosi sitten. Sara opetti mulle kuinka organisoida kamani parempaan järjestykseen. Minä opetin Saralle miten juodaan tequilaa 🙂 Ollaan oltu ystäviä siitä asti ^_^ Lauantai aloitettiin melko ex tempore meiningillä ilman etukäteissuunnittelua. Kiireettömän kotiaamupalan jälkeen lähdettiin masut täynnä keskustaan. Kerroin sporassa nähtävyyksistä, joiden ohi ajelimme ja kyselin minkätyyppiset jutut ystävääni kiinnostaisivat: kirkot, museot, patsaat, shoppailut vai kenties muuntyyppiset jutut.turistina helsingissä uspenskin katedraali

turistina helsingissä uspenskin katedraaliEnsimmäiseksi kohteeksi valikoitui Uspenskin katedraali Katajanokalla. Ajelen sen ohi joka viikko tanssitunnille matkatessani, mutta en ole kertaakaan oikeastaan pysähtynyt katsomaan kirkkoa saatika köpötellyt lähemmäs tai käynyt siellä sisällä, olipa hassua olla turistina Helsingissä, näin itsekin kaupungin ihan erilaisin silmin. Uspenskin katedraali oli upea ja todella kaunis, koristeellinen kirkko. Sara kyseli kaikenlaista nippelitietoa – thank god googlesta – molempia nauratti kun vastasin melkein joka kysmykseen virallisella äänellä “hmm one moment” ja guuglasin vastauksen, jonka sitten asiantuntevasti kerroin.

 

rakkauden silta 2helsingin kaupungin museo 2helsingin kaupungin museo 1helsingin kaupungin museo 3helsingin kaupungin museo 4Upsenskin katedraalilta kävelimme rantaan ja sitten Rakkauden Sillan läpi Helsingin Tuomiokirkkoa kohti. Matkalla pysähdyimme Helsingin kaupunginmuseolle ja tsekkasimme näyttelyn Helsingin historiasta. Meillä oli hauskaa testatessamme vanhaa lankapuhelinta, kuunnellessame jukeboksista vanhoja suomalaisia biisejä. Ilmainen museo oli pop vaikka sen hauskin osa olikin aulassa oleva funbox valokuvauskoppi, jossa viivyimme pitkän tovin. Otimme muistoksi kummallekkin hassuttelukuvasetin muistoksi <3 Valokuvauskopin kuvasetit ovat mielestäni parempia juttuja ostaa matkoilta kuin mitkään matkamuistot.

päivä turistina tuomiokirkko 2

Museolta köpöttelimme melkein vastapäätä olevalle Tuomiokirkolle ottamaan muutamat posekuvat ja kävimme kirkossa sisällä. Kaunis tämäkin vaikkakin sisältä mielestäni karu. Tykkään enemmän ortodoksikirkkojen tunnelmasta.

päivä turistina my helsinki

Kirkolta kävelimme Esplanadin puistoon. Ajatuksenani oli näyttää puistossa vielä muutama viikko aiemmin näkemäni porot ja muut valot, mutta harmiksemme ne oli jo otettu alas – eivät siis tainneekaan olla talvivaloja vaan jouluvaloja 😀 Pysähdyimme kuitenkin insta- ja blogikuvissa usein nähdylle “My Helsinki” valoteokselle… surpise surprise ottamaan muutamat valokuvat 🙂

joe & the juice helsinki 2joe & the juice helsinki 3joe & the juice helsinkijoe & the juice helsinki 5joe & the juice helsinki 4

Tämän jälkeen suuntasimme Stockmannille Joe & The Juice baariin mehulle. Henkilökunta oli ystävällistä ja tiskin takana työskentelevä kundi jonglööräsi omenoilla, mikä toi kiva touchin ensivaikutelmaan. Mehuilla oli hauskat nimet – posket punaisena noudettiin “Sex Me Up” & “Hell of a Nerve” mehumme. Itse mehut ei olleet mielestämme kovin erikoisia, tosin me varmaan molemmat verrattiin niitä Balin ihaniin tuoremehuihin mikä ei sinänsä ole lainkaan reilu vertaiskohta täällä synkässä pohjolassa koska eihän ne hedelmät samalta maistu täällä 🙂 Kokemuksena Joe & The Juice oli kaiken kaikkiaan jees ja menen sinne mieluusti toistekin!päivä turistina sogno illallinen

Stockmannilla käytiin vielä katsomassa Iittalan Kastehelmi ruokalautasia, joihin Sara ihastui luonani aamupalaa syödessä. Normimeiningillä Murphyn Lain mukaan Sara tykkäsi sellaisesta väristä, jonka tuotanto on lopetettu. Sitten alkoi jo nälkäkin kurnia mahassa, ja hyppäsimme sporaan ja suuntasimme Töölöön italialaisravintolaan nimeltä “Sogno” aikaiselle illalliselle. Ei kehdattu salamavaloilla räiskiä ravintolassa joten päädyttiin lopulta alla olevaan erikoisjärjestelyyn (joka tosin kiinnitti huomion vielä enemmän kuin salamavalo haha): minä sojoitin kännykän taskulampulla ruokalautaseen ja ystäväni otti valokuvan.

Illallisen jälkeen suuntasimme kodin kautta Kizomba tanssijuhliin, mutta se onkin jo täysin eri aihe 😉 Jos sinulla on vain päivä aikaa viettää Helsingissä turistina tai turistioppaana – valitse muutama kiinnostava kohde ja kulje rennosti kaupungilla tekemättä minuuttiaikataulua. Jos sinun tai teidän tekee mieli muuttaa suunnitelmaa kesken päivän niin muuttakaa ihmeessä! Valitkaa muutama nähtävyys ja jättäkää loppuohjelma ns. vapaaksi. Päivä turistina oli yksi mukavimmista päivistä kotikaupungissani kun näin kaupungin ihan eri tavalla kuin yleensä 🙂

xxx Anna


Hi there! My dear friend came to visit me from Germany two weeks ago for a weekend. We met a couple of years ago in Bali. She taught be how to keep my stuff organized. I taught her how to drink tequila 🙂 We have been friends ever since ^_^ On Friday we stayed the evening at home, updated each other on what has happened in the past months and went to sleep. Saturday we first made bruch style breakfast at home and then went to city center without any special planning. In the tram I told her about the tourist attractions we drove past and asked what kid of things she would be interested in: churches, museums, statues, shopping or some other activities such as ice skating. First we decided to visit Uspenski Cathedral in Katajanokka. Beautiful magnificent Church. Sara was asking all sorts of details – thank you google for existing and helping me out 🙂

Then we walked to the Bridge of Love and towards Helsinki Cathedral. We stopped on the way to Helsinki City Museum and checked out Helsinki history exhibition. By the way, this museum has free entrance! Actually all the tourist attraction places we visited on this day were for free. We had such fun in the lobby of the museum – there was a funbox photo booth where we stayed a long time and made a photo set for each of us as a memory from this day <3 In my opinion photo booth pictures with friends are the best souvenirs from trips. From the museum we walked opposite to take a better look at and visit the Helsinki Cathedral.

We then walk to Esplanade Park. My initial thought was to show a Winter light show to Sara but it had been taken down. We took some Pictures in front of the “My Helsinki” light sign that has been really popular among locals and tourists. After that we walked to Stockmann to Joe & The Juice Bar for a healthy juice break. Thumbs up for the friendly staff and funny names of juices 🙂 We then looked at some plates of a Finnish brand Iittala and visited a nice hippie boho store called “Indiska”. My friend liked both and they were interesting for her as they do not have them (or at least she has not seen them) in her home country. After the shops we jumbed in the tram and Went to an Italian restaurant Sogno for an early dinner. After the dinner we went home to get ready and then to a Kizomba party but that is a totally different story 😉

xxx Anna


 

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close