Millasta se surffi oikein on? Näytänkö mä hottikselta vai pallokalalta?

31/03/2017

surffi surffaus surfing on the wave gopro lukestuderaallolla stoked

Ajattelin kirjoittaa teille surffista, sydämeni (ja rahani hahaa) vieneestä lajista. Mietin mistä aloittaa ja etsin kuvamatskua. Päädyin katselemaan kymmeniä erilaisia kovalevyni syövereihin unohtuneita GoPro surffivideoita, joita olen kuvannut kameran ollessa surffilaudan kärjessä kiinni. Kyllä, kuvailen välillä surffiani vaikka niin kuulemma tekevät ainoastaan nolot aloittelijat ja pro surffarit. Kuulun sitten siihen nolot alottelijat-joukkoon, who cares, videoista näkee mitä siellä touhuaa (niin hyvässä kuin pahassa) ja muistoja on kiva kerätä. Koska surffista on niin kovin mahdotonta kirjoittaa lyhyesti niin tein teille videoista screenshot-kuvatarinan yhdestä surffipäivästä näin alkuun:) Saanen vielä huomauttaa, että näistä kuvista ei kannata ottaa oppia ^_^ No millasta se surffi oikein on? Näytänkö hottikselta vai pallokalalta? Skrollaa alaspäin ja ota selvää 🙂

I thought to write to you about surfing, the sports that has stolen my heart (and Money lol). I was thinking of where to start and looked for material. Ended up watching tens of different surf videos (taken with GoPro attached to my surf board) forgotten in my external hard drive. Yes, I do video my surf sometimes even though only kooks and pros do that. So I am a kook and I don’t care, I like having the memories and watching what I do out there to learn to improve. Since it is so difficult to write shortly about surfing I decided to make a collage of pics from one surf day. Note: do not do what I do 😀 So what is it like to surf? Do I look like a babe or a blowfish? Scroll down to find out 😀

surffipäivä1

surffipäivä2

surffipäivä4

Surffisessio alkaa ihan suht rantabeiben näköisenä. Tukka kivasti ponnarilla ja naamakin ihan nättinä (vielä). Taitaa olla aikainen aamu, koska valo on niin pehmeää.

I start the session looking a bit like a beah babe. Hair nicely up and still with a pretty face.

surffipäivä5

surffipäivä7

surffipäivä6

surffipäivä8

Pienet ekat tyrskyt otettu päin kasvoja ulos meloessa. Mikäs tässä on, ihanaa seesteistä menoa.

Couple of first splashes of water taken in the face while paddling out. Life is great.

surffipäivä9

surffipäivä10

surffipäivä12

Eka yritys. Jes. Hyvä pikku lämmittely. Melon takaisin lineuppiin (eli sinne missä niitä aaltoja odotetaan).

First try. Good warm up. Paddling back to the lineup.

surffipäivä13

surffipäivä15

surffipäivä14

surffipäivä16

surffipäivä17

Säätöä ja sähläystä. Tän kohdan nähdessäni videolta teki mieli haudata pää pensaaseen piiloon…. Miten sä muka luulet pääseväs pystyyn tolla lailla :O EI noin. EI polvilla. EI vaikka kuinka alkaisi pelottamaan viime hetkellä. Ei.  Tässä vaiheessa ponnari on irronnut, tukka pitkin naamaa ja räkä poskella. Muistan aina sen ekan kerran kun näin oman surffivideon. Olin ajatellut näyttäväni superfressiltä surffimisulta. Todellisuus olikin sitten hieman toisenlainen 😀 Oli aikamoinen shokki ja pettymys, nyt jo tottunut tännäköseen matskuun. Puhiseva pallokala.

Oh lord. When I saw this part I wanted to hide my face in a bush. How do you think you are gonna get up like that:o NO. Not with the knees. No. No and no. Not even if you get scared. At this point my ponytail has gone off, hair all over face. I will Always remember the first time I saw my own surf video. I had this image of a gorgeous floaty surf babe in my head. The reality was hmm somewhat different 😀 Was in shock then but now used to it.

surffipäivä18

…. ja tähän toi surkea polvien kautta ylös-yritys (tietysti) päättyi. Oman sählingin johdosta jouduin tietty väärään paikkaan väärään aikaan. Tuloksena siis monta aaltoa päälle ja sukellusta ja epämääräistä pulikointia.

…And here the horrible stand up with using my knees ended. This of course resulted in a payback – wrong Place wrong time and getting multiple Waves on my head.

surffipäivä20

surffipäivä21

Uusi yritys. Jalat miten sattuu. Seurauksena pieni lannistuminen. Surffi on ihan perseestä. Ei vaan mä oon ihan surkea. En surffaa enää ikinä. No jos nyt kuitenkin vielä yksi yritys…..

New try. Legs all over and not where they should be. Got a moment of feeling defeated after this one. Surf sucks. No, I suck. I will never surf again. Well maybe just one more try…

surffipäivä19

Meni hermo omaan vässyköintiin ja tuli kiukku, perhana nyt mä näytän! Ponnarin siirto nilkasta (jonne se päätyi kun irtosi hiuksista veden alla pyöriessä) hihan alle piiloon ja menoks.

Got pissed of with myself and angry, god damn now I am gonna show how it is done! Moved the ponytail thing from my ankle (where I had put it after it fell of when was rolling around underwater in a washing machine earlier) to wrist under the sleeve. Let’s go.

surffipäivä22

surffipäivä23

Yritys numero öö 54? Jes! Tadaa! Whuhuu!!! Huomasithan ton yhdessä kuvassa taustalla mallia näyttävän kundin 🙂

New try. Number…. 54? Yippee! Wuuhuu! Note the guy in the background showing how it REALLY is supposed to be done 🙂

surffipäivä24

surffipäivä25

Plomps.

surffipäivä26

Ihanaa ihanaa ihanaa! Hyvä fiilis.  Nyt aamupalalle ja äkkiä! Sellainen surffipäivä 🙂 Ja toi lopun hymy on se syy miksi veteen aina haluan uudelleen ja uudelleen <3

Lovely! Feeling awesome. Now quickly for breakfast am starving! That was one surf day 🙂 And the smile in the end is the reason why I want to go in the water again and again and again <3

xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close