Nytköhän ne katu-uskottavuuteni rippeet menivät :) Pääsiäinen tanssileirillä – osa 1

07/05/2017

Innostutti ja hermostutti. Jännitti ja kauhistutti. Olin kyllä pitkästä aikaa niin mukavuusalueeni ulkopuolella että ei tosikaan. Siis MINÄ menossa LAVATANSSEJA opettelemaan. Onkohan se nyt mun juttu ollenkaan. Onkohan siellä mun ikäisiä laisinkaan. Eikös lavatansseja harrasta vanhemmat ihmiset ja lavatanssit muutenkin ole kuolemassa sukupuuttoon. No menemällähän se selviää. Äitini oli jo valistanut, että lavatanssit ovat nousemassa uudestaan trendiksi ja lavoilla näkyy paljon nuoria, jotka osaavat tanssia todella hyvin. Olen pari kertaa ollut kesälavoilla katselemassa tanssia sivusta ja harmitellut kun en osaa nykyajan tanssilajeja, koska olisihan se ihan nostalgista käydä joskus kesällä lavatansseissa. Työnsin ennakkoluuloni pois ja pakkasin pitkäperjantai-aamuna banaanit ja protskuvanukkaat laukkuun. Lähdin ajelemaan kohti Someroa printattu leiriohjelma taskussa.

No miten sitten päädyin edes tanssileirille? Äitini osti sen mulle lahjaksi koska innostuin viime vuonna lattaritansseista ja hän aavisteli, että lavatanssitkin voisivat olla minusta kivoja kunhan minut saisi suostuteltua testaamaan. Pääsiäisleirin järjesti tanssikurssit. Perille saavuttuani ostin ilmoittautumispisteestä koko päivän lipun aikeissani tanssia viisi, kyllä VIISI TUNTIA putkeen. Ensimmäisenä vuorossa oli Buggin alkeet 1 ja 2. Porukkaa oli tosi paljon ja kaikenlaisia ihmisiä nuorista vanhoihin. Osalla oli homma suht hallussa ja toiset punastellen opettelivat ensiaskelia (minä mukaanlukien). En ollut ainoa hermostunut, mutta aurinkoinen opettaja sai nopeasti koko porukan relaamaan. Buggille en ihan kunnolla lämmennyt, mutta tanssihan on aina hauskaa. Jätän oven lajille avoimeksi ja ehkäpä testaan Buggia joku toinen kerta uudelleen.

Tauon aikana etsin tietysti yhden tärkemmistä – nimittäin paikan päälle pystytetyn tanssikenkäliikkeen myymälän, jonka kenkiä olin ihaillut aiemmin netissä. Valinnanvaikeutta ei hirmuisesti ollut koska boikotoin mustia tanssikenkiä ja tanssilenkkareita. Testasin muutamat kengät ja harmittelin värikkäiden kenkien pientä valikoimaa. Minusta mitä värikkäämmät sen paremmat- elämässä pitää hullutella, mutta myyjä sanoi, että suomalaiset ostavat yleensä vain mustia tanssikenkiä – enpä tiedä miksi. Olisi kiva tietää ostavatko suomalaiset silti vain mustia kenkiä jos tarjolla olisi kaikkia sateenkaaren värejä.

Päädyin ostamaan hopeiset glitter jazztossut koska tarvitsin seuraaville tunneille jotkin umpinaiset kengät – varpaani olivat saaneet muutamat tallomiset ekoilla tunneilla. En ollut varma oliko ne glittertossut kivat vai kaameet, mutta pikkuhiljaa lämpenin niille ja niistä on itse asiassa tulleet yhdet mun lempparitanssikengistä! On hauskaa kun alkaa hymyilyttämään joka kerta kun vilkaisee omia jalkojaan 🙂

Breikin jälkeen oli vuorossa hitaan valssin perusteet 1 ja 2. Hidas valssi on yksi harvoista nykyajan lavoilla soitettavista lajeista, jonka tiesin etukäteen. Hidas valssi on vaan niin hemmetin vaikeaa, että sitä oli hyvä opetella tunti jos toinenkin. Oli mukavaa. Päivän päätteeksi yksi väsynyt, mutta innostunut uusi lavatanssilajien saloihin tutustunut tyttö matkasi kotia kohti odottaen innolla seuraavaa päivää! Edit: kirjoitin myös tanssileirin toisesta päivästä sekä kolmannesta päivästä omat postaukset. Sitten olikin aika mennä jalat täristen ensimmäisiin lavatansseihin. Jos tykkäsit lukemastasi niin seuraa blogiani Facebookissa, jolloin saat helposti tiedon uusista postauksista 🙂

xxx Anna

———-

I spent the Easter break at a dance camp! On the first day attended classes of Bugg and Slow waltz. basics

xxx Anna

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close