Onko fusku se hyppelytanssi? Pääsiäinen tanssileirillä – osa 2

09/05/2017

Ensiksi erityisen iso kiitos teille kaikille tanssi-ihmisille, jotka tulivat lukemaan edellisen leiripostaukseni 🙂 Lauantaina kömmin superaikaisin sängystä ylös ja ryntäsin suihkuun. Kahvit nassuun, tavarat kassiin ja menoksi. Mua ei kyllä mikään muu saa yhtä helposti sängystä aamulla aikaisin ylös kuin surffi ja tanssi 🙂 Onhan se nyt hullua, että muuten niin aamu-uninen Anna kipittää vapaapäivän aamuna jo kahdeksalta iloisella mielellä autolle. Nokka kohti Someroa. Nyt ei enää kauhistuttanut kuten edellisaamuna mutta pikkasen jännitti. Tanssileirin kakkospäivä alkakoot:). TÄSTÄ pääset lukemaan ensimmäisestä tanssileiripäivästä.

Tälle pääsiäislauantaille ohjelmassa minulla oli ensin Fuskun alkeet 1 ja 2. Sen jälkeen Tango & Foksi alkeistunti ja vielä Salsan alkeita. Olin selvitellyt etukäteen (=kysynyt äidiltä hehe) mitä musiikkilajeja soitetaan eniten lavoilla ja valinnut laajasta leiriohjelmasta tanssitunnit sen perusteella. Äitini oli ihan varma, että tykkäisin fuskusta, mutta koska en ollut lämmennyt edellispäivänä kauheasti Buggille niin odotukset Fuskusta eivät olleet kovin korkealla. Mietin onkohan se fusku sellainen hyppelyn näköinen tanssi mitä olen kesälavalla sivusta seurannut enkä ainakaan näkemästäni tuolloin vakuuttunut. No katsotaan. Olin valitellut edellispäivän iltana himassa etten osannut buggissa joustaa oikealla tavalla polvista alaspäin ja sain vinkkiä, että se jousto saattaisi toimia paremmin matalilla kengillä. Glitteritossut siis jalkaan, kuuluisat ennakkoluulot taas romukoppaan ja tunnille!

Opettajat: Kati Kainulainen & Toni
Opettajat: Kati Kainulainen & Toni

Fuskun opettajat olivat aivan supereita ja Fusku tanssina oli tosi hauskaa! Pääopena toimi Kati Kainulainen ja hänen parinaan Toni. Alkeistunnit pidettiin koulun ruokalassa ja se oli aivan tupaten täynnä kun fusku alkoi. Oppilaista tehtiin ulkorinki ja sisärinki ja sitten vielä vaihtonaiset jaoteltiin sinne sun tänne väleihin. Kati oli ihanan räväkkä ja räiskyvä positiivinen persoona, joka sai koko ison joukon riviin ja järjestykseen. Ei ole muuten ihan helppo juttu saada satapäistä porukkaa vaihtamaan paria ilman sekaannuksia, kuuntelemaan ohjeita ja muutenkin tanssimaan pienessä tilassa vauhdikasta tanssia ilman, että päät, jalat tai kyynerpäät kolisevat yhteen. Hattua nostan ison porukan taidokkaasta ohjaamisesta 🙂

Opin kaikenlaisia uusia termejä. Yksi mikä jäi eniten mieleen ja josta oli paljon apuna Fuskussa oli “h y m y n a a m a” eli parien käsistä muodostuva rennon hymyn näköinen kaari kun kädestä pidetään kiinni oikeassa asennossa. Helposti vähän jännittäessä alkaa jomman kumman tai molempien käsi nousta ylöspäin ja olkapää jännittyä. Hauskaa oli kun tehtiin pyörityksiä joissa päästettiin parista irti ja opettaja kysyi sen jälkeen:

“Onko kaikilla kaveri? Onko se sama kaveri kuin pyörityksen alussa?”

Ei ole ihan itsestäänselvää, että pyörityksen jälkeen edessä on sama pari :). Tunneilla oli useita edellispäivästä tuttuja kasvoja ja porukka oli yleisestikin rentoutuneempaa kuin edellispäivänä ja nauru raikasi usein salissa. Kaiken kaikkiaan aivan mahtavat kaksi tanssituntia! Ei se fusku ollutkaan typerää hyppelyä.

Tykkäsin kovasti. Fuskua lisää!

Opettajat: Anne-Riina & Tapani (?) sekä superkäheet kengät 🙂

Fuskun jälkeen tuli vuoroon Tangon & Foksin alkeistunti Anne-Riina Hurskaisen johdolla. Hän oli tuttu edellispäivän hitaan valssin opettajana. Anne-Riinan pari taisi olla nimeltään Tapani (apua minä ja huono nimimuistini). Tunti oli hyvä ja porukkaa oli jälleen tosi paljon. Seuraajia oli aika paljon enemmän kuin viejiä ja käyttöön otettiin “bussipysäkki”, eli paikka johon viejät jättivät seuraajat ja josta he nappasivat uudet seuraajat mukaansa. Tosi kätevä toiminto. Näin kaikki seuraajat pääsivät tanssimaan yhtä paljon. Tulipa mieleen, että tällainen bussipysäkkitunti kun otettaisiin käyttöön tanssilavoilla ja tanssibileissä niin pääsisivätköhän kaikki sitten tanssimaan? Mun mielestä saattaisi ehkä toimia.

Kuolasin Anna-Riinan tanssikenkiä – siis olipa tosi mageet farkkutanssikengät! Korolliset ja naiselliset, mutta kuitenkin näyttivät mukavilta ja tukevilta jalassa. Tangoa & Foksia olisin mielelläni harjoitellut toisenkin tunnin. Molempia mennään vaihtoaskeleella, jolla voi tanssia lavoilla ymmärtääkseni melkein mitä vaan tanssia tarvittaessa. Olisihan se hyvä osata tuo edes kunnialla.

Opettaja: Joonas Kainulainen

Päivän lopuksi vaihdoin jazzlenkkareistani korkokenkiin ja osallistuin vielä Salsan alkeistunnille. Tunnin piti Joonas Kainulainen. Olen salsaa joskus vuonna nakki opetellut ja muutaman kerran tanssinut niin osasin perusaskeleen jo entuudestaan. Opin jotakin tosi tärkeätä salsasta – salsassa on peukalo-ote!

Kun opettaja tämän selitti niin idealamppu päässäni syttyi – ahaa, no nyt tajuan miksi miehet ovat aiemmin salsaa viedessään yrittäneet vängätä käsiäni eri asentoon – he ovat yrittäneet saada mut ottamaan peukalosta kiinni! Voi elämä. Olispa joku vaan selittänyt tämän mulle salsaa tanssiessa ja sanonut reippaasti, että peukusta kiinni kiitos:) Mä olen vaan miettinyt että mitä ne miehet nyt oikeen käsillään vänkää salsan alkaessa.

Sinänsä tuo yksi simppeli peukalo-ote-oppi jo teki tunnista osallistumisen arvoisen eikä perusaskeleen toistamisestakaan haittaa ollut – ei se kuitenkaan niin hyvin hallussa ole etten sekoaisi askelissani pyörityksissä. Päätin jättää salsan alkeiskakkostunnin välistä ja lähteä kotia kohti syömään, lepäämään ja miettimään tulisko sitä illalla vielä takaisin leiritansseihin.

Automatkalla mietin miten saisin Stadissa asuvat lattaritanssiystävät innostumaan lavatansseista? Fusku ainakin olisi laji, josta uskoisin usean heistä pitävän. Tässäpä tämä kooste, kirjoitan vielä pääsiäisleirin kolmannen osan sunnuntaista. 🙂 Ihanaa päivää!

xxx Anna

———-

Here is a super short translation: On the second day at the Easter dance camp I learned dances called Fusku, Tango & Foksi and Salsa.

xxx Anna

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close