Eihän tää oo yhtään noloa vaan oikeastaan supermageeta! Pääsiäinen tanssileirillä – osa 3

15/05/2017

Uusi viikko ja uudet kujeet, mutta kurkataanpa vielä pääsiäisleirin kolmanteen päivään :). Tästä pääset lukemaan ensimmäisestä päivästä pääsiäisleirillä ja tästä pääset lukemaan kakkospäivästä tanssileirillä. Tein blogilleni nyt myös Facebook sivun – voit klikata sinne tästä ja seurata sivua niin näet helposti jatkossa ilmoitukset uusista blogipostauksista 🙂

Banaanit ja protskuvanukkaat sekä parit tanssikengät (you know – jos varpaat tallotaan, hiertää, puristaa tai kenkä muuten vaan hajoaa) laukkuun ja menoksi. Nyt kun olin vihdoin päässyt ensimmäisten päivien alkukauhistuksesta yli niin odotin tätä kolmatta päivää innolla.

Olin etukäteen päättänyt, että kolmannen päivän käyttäisin Kizombatunneilla (Kizomba on lattaritanssilaji, jota olen vajaan vuoden verran harrastanut). Mutta kuinkas sitten kävikään? Ihastuin edellispäivänä Fuskuun niin paljon, että päätin skipata Kizombat kokonaan ja vaihdoin lennosta päiväohjelman Fuskuun! Mitä ihmettä tässä oikein on tapahtumassa? Yllätyin itsekin päätöksestäni.

Edellispäivän kahden fuskun alkeistunnin jälkeen uskaltauduin siirtymään perusteista perusteet/keskitaso-tunneille. Ja taas jännitti – mä oon kyllä välillä oikea jännityksen mestari 🙂

Ensimmäisen fuskutunnin opetti ihana Kati Kainulainen parinaan Toni (kuvissa). Niin superhauskaa ja lennokasta menoa! Noin puolet osallistujista olivat tuttuja kasvoja alkeistunneilta – en siis ollut ainoa, joka päätti siirtyä seuraavalle tasolle. Viejiä ja seuraajia oli melkein saman verran. Nyt kun ei ihan koko aikaa tarvinnut laskea mielessä “hidas-hidas-nop-nop” joka askeleella niin ehti jo nauttimaan tanssista eri tavalla. Toki tuli muutamia hetkiä kun aivot eivät pysyneet kiemuroiden perässä, mutta viejien positiivinen ja kannustava asenne auttoi yli noista hetkistä ja eteenpäin. Positiviinen ylläri oli, että Kati soitteli biisejä, joista muutaman jopa tiesin etukäteen 🙂 Tunnilla edettiin nopeampaa tahtia kuin edellispäivänä, mutta kuitenkin niin, että pysyin uusissa kuvioissa mukana (muutamaa epätoivon hetkeä lukuunottamatta haha). Ei tarvinnut kuin kerran tai pari sanoa parin vaihdon yhteydessä “kiitos ja anteeksi” hehe. Viejät olivat tosi symppiksiä ja yhdessä naurettiin jos ja kun mokia sattui.

Toisen tunnin opetti myöskin aiemmilta päiviltä tuttu Anne-Riina Hurskainen parinaan Tapani (kuvassa). Alussa harjoiteltiin oikeanlaista fuskun joustoa ja tarkisteltiin, että tanssiote oli oikeanlainen.  Jos jommalla kummalla on makaronikädet niin ei viennistä tai seuraamisesta tule oikein mitään. Sama juttu jos ottaa liian lujaa kiinni. Yhteinen balanssi pitää etsiä ja jotta ei olisi liian helppoa, pitää sitä jokaisen uuden tanssipartnerin kohdalla säätää 🙂 Jokaisella on omanlaisensa vauhti tanssiessa. Naisen tai siis seuraajan velvollisuus on seurata sitä miestä myös hänen “tanssienergiansa” osalta. Eli seuraajan tulee tunnustella jokaisen viejän kohdalla millainen tyyli ja energia tällä viejällä on ja kameleonttina mukautua kyseisen viejän energiaan niin hyvin kuin mahdollista. Unohdin jo oikeat termit niin yritin nyt selittää omilla sanoilla asian, ehkäpä joku ymmärsikin mitä tarkoitin 🙂 Joka tapauksessa minulle jäi tuo “viejän energian kuulostelu” mieleen – hyvä neuvo ja pätee kaikkeen paritanssiin.Katin ja Anne-Riinan opettamat peräkkäiset tunnit oli koordinoitu hyvin yhteen niin, että kakkostunnilla edettiin edellisen tunnin jutuista.

Toisen tunnin jälkeen leiri loppui omalta osaltani. Olo oli tosi haikea! En olisi vielä halunnut lähteä kotiin, justhan vasta totuin tähän! Enpä olisi uskonut, että tykästyisin näin paljon.

Tanssipuodin hopeiset matalat korkokengät olivat jääneet kummittelemaan mieleeni, niin kävin vielä ostamassa ne. Ei ainakaan olisi mitään tekosyitä jättää lavatansseja välistä kun kengät löytyy kaikkiin lajeihin 🙂 Jospa vaikka kesällä uudestaan tanssileirille

Leiri kokonaisuutena oli todella positiivinen yllätys. Opettajat olivat järjestään kaikki mahtavia, iloisia energiapakkauksia sekä erittäin ammattitaitoisia. Viejiä oli paljon ja tanssiporukka oli ystävällistä ja rentoa eikä tanssia otettu liian vakavasti. Olin miettinyt, että onkohan siellä kovin montaa osallistujaa per tunti. Mukana oli SATOJA kaiken ikäisiä tanssijoita – perustunneillakin yleensä noin sata osallistujaa! Ennakkoluuloni ja epäluuloni olivat siis monelta osin todella väärässä. Olin ajatellut, että aika noloa lähteä opettelemaan lavatansseja. Tämän kokemuksen pohjalta alkoi tulla sellainen fiilis, että lavatanssit taitavat olla tekemässä come backiä myös nuorempien joukossa 🙂 Nyt kun vielä keksisin keinot vakuuttaa kavereita mukaan kokeilemaan!

Iso kiitos vielä kaikille, jotka ovat jakaneet tanssileiripostauksiani ja tulleet sankoin joukoin lukemaan niitä <3 Ihanaa viikkoa!

xxx Anna

———-

Translation: I had planned to attend Kizomba classes on the third day of the dance camp but I loved Fusku so much that skipped Kizomba and attended Fusku classes instead on the third day 🙂 If someone would have told me in advance how much I would like these kind of dances I would have not believed them. The dance camp really was awesome and I can’t wait for the next one. I created a Facebook Page for my blog now, click here and follow the page so you will get a notification of new posts in your feed, an easy way to follow my blog 🙂

xxx Anna

 

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close