Millainen matkustustyyli minulla on -luksusta vai budjettimatkailua?

09/07/2017

luksusta uima-altaalla

Terkkuja tropiikista Balilta Indonesiasta! Blogi hiljeni kun lomaa edeltävä kiire, järjestely ja kaaos oli käynnissä. Sen jälkeen nautiskelin lomasta ystävien kanssa. Lähiaikoina kirjoittelen Balista ja surffista, mutta aloitetaanpa ensin kertomalla matkustustyylistäni, koska se on hieman erikoinen :). Tanssipostauksia sitten taas lisää kun olen takaisin Suomessa – ellen ala ihan villiksi ja mene täällä kokeilemaan latinotansseja ensi viikolla. Harrastanko luksusmatkailua vai budjettimatkailua?

toraja bambuperushuone

 

Kuten mainitsin, on mun matkustustyyli  monien mielestä erikoista – yövyn suurimman osan ajasta hyvinkin alkeellisissa majoituksissa ja teen välissä päivän tai parin visiittejä kalliimpiin paikkoihin. Molemmat yllä olevista paikoista ovat tältä reissulta. Etsin suurimman osan majapaikoista Airbnb:n kautta. Kalliimpia hemmottelupaikkoja valitessani etsin nimenomaan kokemuksia – jotakin erilaista normaalin hotellin sijaan. Tällä hetkellä asustan hyvin vaatimattomassa huoneessa, jonka keittiö on ulkosalla (jaetaan naapureiden kanssa) ja keittiön allas on puutarhaletku pihalla. Pariin päivään ei tullut lämmintä vettä, koska lämppäri oli rikki. Tätä ennen yövyin kaverin kanssa kaksi yötä upeassa Bambutalossa kaikkine herkkuineen – nautimme uima-altaasta ja luksuksesta täysillä. Silti paluu perushuoneeseen ei ahdistanut. Ainoa mitä kaipaan kovasti on lämmin vesi jos se puuttuu.

toraja bambutoraja bambutoraja bambu

Matkustan useimmiten yksin ja tapaan ystäviä osan aikaa matkasta (hekin matkustavat yksin ja järjestämme yhteistä aikaa johonkin kohtaan reissua). Seikkailen sujuvasti paikallisten ruokapaikoissa, katukojuissa sekä hienommissa länsimaalaisille tarkoitetuissa ruokapaikoissa vuorotellen. Syön pääasiassa paikallista ruokaa ja hedelmäjuttuja. Saatan esimerkiksi istua illalla Minimarketin edessä bissellä paikallisten seurassa lökävaatteet päällä ja seuraavana iltana punata huulet, laittaa kukkia hiuksiin ja lähteä klubille drinkille.

toraja bambu kylpyhuonetoraja bambu kylpyhuone

seminyak huone keittiöhana ulkona

Yllä bambupaikan kylpyhuone ja nykyisen majoituksen keittiön allas ja kylppäri 🙂

Pyrin pääasiassa valitsemaan halpoja majapaikkoja ja ruokapaikkoja, koska käytän suurimman osan budjetistani surffioppaisiin ja hemmotteluihin hierontapaikoissa. Kun ruoka on tuoretta niin mulle on ihan sama missä sitä syö (tosin monesti sormet ja varpaat ristissä toivon, ettei masu tule kipeäksi). Kun yösija ja lakanat ovat puhtaat niin mulle on ihan sama onko huone hyvin yksinkertainen – varsinkin kun en tykkää ilmastoinnista vaan minulle riittää kesäaikaan täällä tuuletin ihan hyvin. Sama juttu hierontapaikkojen kanssa – käyn pääasiassa halvimmissa paikoissa ja joskus harvoin hemmottelen itseäni menemällä kalliimpaan kylpylään.

bali ruokaa 2bali ruokaa 1bali ruokaa 4toraja bambu omeletti

Kahden euron lounas paperiin käärittynä, kuva paikallisesta ruokapaikasta sekä kymmenen euron luksusmunakas peräkkäisinä päivinä.

Näin eri hintaisissa ja tasoisissa paikoissa käydessä tulee kivaa vaihtelua ja niitä luksushetkiä ja uima-allasta osaa arvostaa paljon enemmän kun niissä käy harvemmin 🙂 Samoin halvoissa paikoissa yöpyessä tulee vietettyä aikaa enemmän ulkosalla paikalliseen kulttuuriin tutustuen. Ja tietenkin pystyn matkustamaan enemmän kun yövyn ja syön halvemmissa paikoissa.

Kuljen myös pitempiäkin matkoja skootterilla siirtyessäni paikasta toiseen. Näin saan säästettyä kuljetuskuluissa 🙂 Tällainen matkustustyyli siis minulla! Seuraavassa postauksessa sitten surffista <3

xxx Anna

———————————

Greetings from Bali Indonesia! Blog got quiet as life got really busy doing one million things before holiday. Soon I will write about Bali and surfing but let’s start with telling you a bit about how I travel because my style is a bit unusual :)I will write more dance posts again when I am in Finland unless I get all wild and go try latin dances one evening..

My travel style is quite strange to some people – I sleep most nights at very simle accommodations and in between I stay one or two nights in more expensive places. I search most of the places to stay through Airbnb and focus on looking for different experiences instead of the standard hotel rooms. At the moment I am staying in a very simple room with shared outdoor kitchen and a garden house as kitchen sink. For a couple of Days there was no hot water. Before that I stayed a surf camp with a friend and then for two nights at a luxury bambu suite. You would Think that after the luxury it is a shock to go back to basics but for me it is going back to normal travel style. The only thing I struggle with is not having warm water.

I travel usually alone and meet friends for a part of the trip (they tend to travel alone as well and then we arrange our paths to cross for a while at some point). I visit local street stalls, local food places and fancier western places. I eat mainly local food and fruits while travelling. I might sit one evening outside a minimarket with locals having a beer while dressed super casual and the next day dress nicely, add some lipstick and jewelry go to a fancy club for a drink.

I mainly choose cheap places to stay and to eat and spend most of my travel budget on surfguiding and massages. When food is fresh I don’t really care where I eat (although I often keep fingers crossed hoping that I will not get stomach problems). When the Place to stay and sheets are Clean I do not care how simple the room is. Especially since I am not a fan of airconditioning and prefer a fan. Same thing with massage places – I mainly visit cheaper or middle priced massage places and rarely pamper myself with a visit to a spa.

When I mix luxury with simplicity I value the luxury moments much more. Also when staying in low budget places I spend more time out and around. Not to mention that I can travel more when I keep a lower budget.

Pictures are from this and from previous Bali trips. In the next post I will tell you about surfing <3

xxx Anna

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

4 Comments

 1. Reply

  Fiia

  Onpa kivan kuuloinen tyyli matkustaa! Itsellä tulee mentyä lähinnä sen halvimman mukaan, kun budjetti on yleensä varsin tiukka, mutta Aasian reissulla tuli silloin tällöin hemmoteltua itseä kalliimmalla illallisella ja busseilla liikkuessa tuli panostettua siihen, että kyseessä on kunnon turisteille suunnattu yritys, jossa bussitkin sitten ovat mukavempia ja turvallisempia 🙂

  1. Reply

   Anna

   Moi Fiia! Kiitos kommentistasi <3 Olen aiemmin buukannut hieman kalliimpia majapaikkoja koko ajaksi, mutta sen jälkeen ku keksin buukata halvimmasta päästä suurimman osan niin voin hyvillä mielin laittaa sekaan vähän luksusta välillä 🙂 Toki luksusöihin auttoi se, että jaoin ne ja niiden kustannuksen kaverin kanssa 🙂 Yritän myös järkeillä sitä milloin panostaa ja milloin pihistää - hieronnat halvemmissa paikoissa, mutta esim. pedikyyri kalliimmassa, jotta hygieniapuoli on hoidossa myös 🙂 Terkuin, Anna

 2. Reply

  Elina | Vaihda vapaalle

  Tuohan on tosi kätevä tapa nauttia välillä luksuksesta ja silti pystyä matkustamaan paljon ja pitkiä aikoja. Me ei ihan hirveän alkeellisissa paikoissa olla enää pitkän maailmanympärimatkan jälkeen yövytty, mutta teemme monesti myös niin, että reissussa on useampi suht edullinen majoitus ja sitten yksi vähän luksuksempi. 🙂

  1. Reply

   Anna

   Moi Elina! Kiitos kommentistasi <3 Juu minulle tämä systeemi on toiminut hyvin - silloin kun alkaa ketuttamaan uima-altaan puute tms niin voi varata yön tai pari kalliimmassa paikassa ja hengailla koko päivän altaalla 🙂 bonuksena se, että kaikia kamoja ei tarvitse raahata mukaan kun on halpa perusyöpaikka varattu koko reissuksi 🙂 Terkuin, Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close