Canggu is the place to be – Balin edelläkävijöiden mesta

17/08/2017

bali canggu avocado cafe motion cafe

bali canggu riisipelto motorbike photo diary

bali canggu avocado cafe motion cafe

bali canggu graffiti where is my wave dude motorbike photo diary

bali canggu shortcut 2 motorbike photo diary

bali canggu deus surfboards

bali canggu avocado cafe motion cafe 3

bali canggu deus motorbikes

bali canggu love anchor

 

bali canggu bakso

bali canggu food for eyes

bali canggu old man

bali canggu decoration shops

bali canggu pretty poison

 

Sosiaalisessa mediassa olen huomannut, että sen lisäksi, että KAIKKI matkustavat BALILLE heistä melkeinpä KAIKKI matkustavat myös CANGGUUN. Neljä vuotta sitten Canggussa surfficampillä ollessani Canggu oli pieni uinuva mesta lähellä Seminyakia ja Kutaa. Siellä ei ollut surffispottien lisäksi kerta kaikiaan mitään muuta kuin rauhaisaa eloa eikä se ollut mielestäni millään tapaa erikoinen. Yksi hierontapaikka ja muutama ruokapaikka. Auringon laskettua koko kylä hiljeni ja oli ihan pimeänä. Yelämää ei ollut ollenkaan. Paljon lehmiä ja riisipeltoja. Mestassa taisi olla yksi pankkiautomaatti, pitseria, jokunen vaatekauppa jne. Muistan parhaiten kuinka tallustelin surfficampiltä surffispotille pientä mutaista polkua pitkin, jonka varrella lehmät laidunsivat. Ja kuinka tylsää illalla oli – jos teki mieli mennä jonnekkin ihmisten ilmoille bisselle piti hypätä taksiin ja huristaa Seminyakiin.

Uluwatu ja Bukit-alue on ollut pitkään Balilla se mesta, jonne kaikkein trendikkäimmät tyypit suuntaavat, mutta Canggu on kovalla vauhdilla hiipinyt takaa ja salakavalasti ottanut paikan trendikkäänä edelläkävijöiden ykkösmestana melkeinpä silmänräpäyksessä. Miten siinä niin kävi? Bali kehittyy niin nopeaa tahtia, että perässä on vaikea pysyä – jos ei koko ajan ole ajan hermolla ja seuraa kaikkia uutisia jokaisesta sosiaalisesta median kanavasta niin on auttamasti vähän pihalla viimeisimmistä menomestoista jos Balille suuntaa vaikkapa puolen vuoden välein.

Kaikkein kauneimmat ja cooleimmat ihmiset, trendsetterit, uudet kaupat, käheimmät bileet, luovat brändit, trendien ensimmäiset varovaiset tuulahdukset ja edelläkävijät, fashionistat, muotibloggarit sekä parhain varpain skootterilla ajavat surffarit  – löytyvät Canggusta.  Surffiaaltojen lisäksi tietenkin.

Canggussa tulee kauneuden ähky ja epätodellinen olo. Ihmiset näyttävät kuin suoraan muotikatalogeista, joogamainoksista ja surffilehtien sivuilta repäistyiltä.  Todella paljon luovuutta, taidetta, treenattuja ihmisiä, kauniita kasvoja, persoonallista pukeutumista ja mahtavia omanlaatuisiaan bisnesideoita. Itsekseen sitä miettii, että hetkinen miksen minä ole vain lähtenyt reippaasti saavuttamaan kaikkia unelmiani kuten melkein jokainen täällä asuva tuntuu tehneen ja vielä niin, että se näyttää helpolta?

Kun Suomessa kaupunki kehittyy muutamassa vuodessa sen verran, että sen saattaa jopa huomata niin Balilla samassa ajassa kehittyy kokonainen uusi “kaupunki”. Hienoa nopeassa kehittymisessä on se, että vanha ei ole ehtinyt poistua uuden tieltä vaan vanhat ja uudet asiat sekoittuvat keskenään ja antavat tilaa toisilleen – lehmät ja muotibloggarit katselevat ohimennen toisiaan, surffarit ja trendsetterit siemailevat Bintangejaan sulassa sovussa baarissa, halpa hyvä warung (=paikallista ruokaa tarjoava simppeli ruokapaikka) ja uusi instagram-kuvissa vilisevä vegaanikahvila nököttävät pääkadulla vierekkäin, graffitit ja hienot villat ovat sulassa sovussa. Lopputulos on mielestäni mahtavan mielenkiintoinen ja paikan kauneus on rumaa ja hengensalpaavaa yhtaikaa. Mihin päin vaan katsot niin siellä on jotain , luovaa, kaunista tai yllättävää instagrammattavaa.

Hauska esimerkki nopeasta muutoksesta: etsimme vimmatusti Avocado-kahvilaa ja olisin vaikka voinut vannoa sen olleen kyseisellä kadunpätkällä pari viikkoa aiemmin. Pitkän ees taas hortoilun ja riidan jälkeen kävi ilmi, että kyllä se kahvila edelleen oli siinä – nimi vaan oli tässä parin viikon aikana muutettu Motion Cafeksi.

Canggu on edelleen pieni, mutta sieltä löytyy tällä hetkellä suurin osa niistä bilemestoista, joista jengi puhuu. Baarien kesken on sellainen järjestely, että joka päivä on yhdessä paikassa bileet ja muissa ei – näin ollen porukkaa on kuin pipoa jokaisissa kemuissa. Mm. Old Man’s , Pretty Poison sekä Deus loistavat omina iltoinaan ja antavat tilaa muille muina iltoina. Välillä oloni on Canggun yöelämässä kuin ympäröivän kauneuden paljoudesta huumaantunut. Old Man’s bileissä ympärillä oli kauniita upeasti ja persoonallisesti pukeutuneita ihmisiä. Kaikkialla. Vähän kuin koko paikka olisi kävelevä muotikatalogi.

Cangguun kannattaa mennä ennen kuin Canggun vanhan ja uuden sekoitus ja sen alkuperäisviehätys katoaa kehityksen alta. Kannattaa muuten käydä myös Love Anchorissa, erityisesti sunnuntaina, jolloin siellä on markkinat. Kuvia otin niin paljon, että jaoin osan erilliseen seuraavaan moottoripyörän päältä tehtyyn valokuvapäiväkirja-postaukseen. Ja hei jos tykkäsit tästä ja haluat seurata blogiani niin voit sen tehdä helposti seuraamalla Facebook sivua, jonne jaan uudet postaukset, sinne pääset tästä klikkaamalla 🙂 Ihanaa päivää!

xxx Anna

——————————

In social media I have noticed that in addition to EVERYBODY travelling to BALI almost ALL of them also visit CANGGU. Four years ago when I stayed in a surf camp in Canggu it was a small sleepy village . Besides the surf spots there was nothing else except relaxed life. One massage place and a couple of places to eat. After sunset the whole village got really quiet and dark. No night life. Lots of cows and rice fields. I think there was one ATM, one pizzeria and maybe one or two clothes stores. I remember walking barefoot through a muddy path to the beach for surfing.

Uluwatu and Bukit area have for long been the place in Bali where the most trevdy people go to but Canggu has quietly sneaked in from behind and taken the spot as the trendy place to go in almost a blink of an eye. How did that happen? Bali develops so fast that it is difficult to follow. If you are not all the time on top of all the news in social media then you are a little lost on the latest places to go to if you go to Bali for example twice a year.

People look like they have been taken directly from fashion catalogues, yoga advertisements and surf magazines pages. The most beautiful and most cool people, trendsetters, new stores, sickest parties, creative brands, first foregoers of new trends, fashion bloggers and surfers driving their scooters barefeet – can be found in Canggu. In addition to surf spots of course. Canggu makes me feel a bit unreal. So much creativity, art, fit people, beautiful faces, personal styles and awesome unique business ideas. While looking around I wonder to myself why have I not gone for all my dreams as almost everyone in Canggu has done and made it look easy as well.

When I Finland a city develops in a few years enough to maybe even notice it with a bare eye in Bali in the same time a whole new “city” develops. The great thing about fast development is that the old has not disappeared but the old and new things are mixed and give space to each other – cows and fashion bloggers look at each other, surfers and trendsetters drink their Bintangs in the same bars, a local cheap warung and a new expensive vegan restaurant sit next to each other on the main road, graffitis and fancy villas are blended in the same scenery. I think the end result of that mix and match is interesting and breathtaking. Everywhere you look there is something creative, beautiful, or surprising to Instagram about.

Canggu is still small but most of the hip party places people talk about are in Canggu. The bars have an arrangement so that every day there is a party in one place only and so they have lots of customers at each party. Old Man’s, Pretty Poison and Deus shine in their nights and give space to competition on other nights. Sandbar helds many afterparties. Sometimes in Canggu nightlife I feel intoxicated by the surrounding beauty. So many gorgeous people dressed in their unique styles. Everywhere. I bit like a live fashion catalogue.

I recommend you visit Canggu soon before the lovely blend of old and new disappears as the area develops more. Ps. While you are there visit Love Anchor – especially on the Sunday market day! If you like my blog and wanna know when I publish new posts you can do that easy by following my FB page 🙂 Have a lovely day!

xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

2 Comments

 1. Reply

  Anette

  Hei Anna ja kiitos tästä mukavasta Canggu -infosta! Osaisitko suositella hyviä hotelleja/hostelleja Canggusta. Plussaa olisi, jos majoitus sijaitsisi rannan lähettyvillä. Olen tosiaan ystäväni kanssa tulossa lokakuun alussa Cangguun ja kerta Canggussa (ylipäätänsä Indonesiassa) on meille molemmille ensimmäinen. Eli otetaan vastaan ilomielin kaikenlaisia balivinkkejä, kiitos :))

  1. Reply

   Anna

   Moi Anette! Kiitos paljon kommentista, kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta ja sen vinkeistä 🙂 En ole Canggussa yöpynyt kuin surfficampillä ja yhdessä ihanassa Airbnb:ssä, joten hotelleista ja hostelleista minulla ei sieltä ole kokemusta :/ Voisin lähiaikoina kirjoittaa Airbnb kokemuksistani, koska käytän nykyään Aina Airbnb:tä majapaikkoja varatessani 🙂 Jos teitä kiinnostaa surffaus niin kannattaa tsekata Kima Surf Canggun surf camp netistä, se on lähellä rantaa. Oi ihanaa, teillä tulee olemaan mahtava reissu! Terkuin, Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close