Uusi Tanssi Vieköön tapahtuma

26/08/2017

tanssi vieköön samba

 

tanssi vieköön footlight kilpailulava

tanssi vieköön katutanssikisat

tanssi vieköön tankotanssi

tanssi vieköön kyösti mäkimattila varjokuva

tanssi vieköön kilpatanssimekko

tanssi vieköön streetdance kilpailu

tanssi vieköön lavatanssit

Yksi festivaali, johon minäkin pystyin osallistumaan oli uusi Tanssi Vieköön-festivaali Messukeskuksessa. Pyrähdin paikalle lauantaina. Sattuneista syistä (oli tärkeää hommaa – piti perata, pilkkoa ja paistaa edellisillan suuri tattisaalis aamupäivällä :D) lähdin matkaan vasta iltapäivällä.

No millainen se Tanssi Vieköön festivaali minusta sitten oli? Paikan päällä huomasi, että kaikkia hommia ei oltu vielä mietitty ihan loppuun asti. Ohjelma oli jäätävän iso ja suurin ongelmani olikin VALINNAN VAIKEUS. Se nyt sinänsä ei ollut oikeastaan ongelma tai ainakin positiivinen sellainen J Melkein kaikki alkuillan jutut, joihin halusin osallistua olivat päällekkäin (Bachata, Kizomba, lavatanssien kuulemma suosituin esiintyjä) tai todella aikaisin päivällä (Fusku ja Foksi) jolloin jäivät tattijuttujen takia minulta osallistumatta. Festariohjelmassa oli virheitä ja moni kellonaika ja ohjelma oli ehtinyt muuttua / korjattu sen jälkeen kun olin tulostanut ohjelman netistä. Ehdoton puute ja toive seuraavaa kertaa varten on lavaohjelma paikan päälle: jokaisen lavan ja loossin edessä pitäisi lukea selkeästi mitä juuri tällä lavalla tapahtuu ja monelta. Pieniä juttuja, joita varmasti parannellaan ensi kertaa varten.

Koska mun alkuperäissuunnitelma oli mennyt aikataulullisesti jo ihan pieleen niin päätin olla stressaamatta. Tämä olikin paras päätös ja sen jälkeen alkoikin hauskuus 🙂 Messualue oli todella laaja ja sieltä löytyi vaikka mitä! Päätin mennä ihan fiiliksen mukaan ympäriinsä ja pysähtyä sinne mihin teki mieli ja jatkaa matkaa kun siltä tuntui.

Ensin vietin reilun tunnin katutanssipuolella ihaillen ja hurmaantuen taitavista tanssijoista 2 vs 2 skaboissa, joissa 2 hengen pari tanssi toista paria vastaan ja tuomaristo päätti jatkoon pääsevän parin. HipHop & Breakdance on vaan aina niin ihanaa katsottavaa. Kilpailulavan edessä seurailin muutamaa paritanssikisaa ja sitten suuntasin lavatanssipuolelle kun Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva esiintyivät. Naisia oli tosi tosi paljon miehiin verrattuna, vielä enemmän kuin niissä muutamissa lavatansseissa joissa olen käynyt.

Tämän jälkeen pysähdyin ihanille 50-luvun vaatekauppojen kojuille. Olen aina halunnut mielenkiinnosta huvikseni kokeilla miltä näyttäisin 50-luvun mekko päälle ja eikun testaamaan. Hommassa kävi jotenkin vaan niin, että ihastuin kokeilemaani mekkoon ihan täysillä ja päädyin astelemaan alueelta mekko ja tyllialushame kassissa 😀 Ei yhtään mun tyyliset ja itsekin hämmennyin vähän ostoksistani, mutta ne vaan olivat niin ihanan naiselliset. No eipä siinä mitään, mä vaihtelen pukeutumistyylejä aika helposti muutenkin. Muotiputiikki Helmessä oli kyllä aivan ihania vaatteita <3

Muuten kiertelin siellä sun täällä, kävin uudestaan lavatanssipuolella kun Finlanders esiityi ja minua haettiinkin kolme kertaa jonka jälkeen lähdin kotiin. Kokemus oli kaikkea muuta kuin suunnittelemani, mutta ihan jees ja inspiroiva. Tästä oppineena aion ensi kerralla tehdä näin: ajoissa paikalle, parille tunnille ja paljon upeiden tanssikisojen katselemista ja itselle tuntemattomien tanssilajien esitysten ihailemista. Lavatanssipuolen aion jättää tulevilla messuilla kokonaan väliin, koska ehdin hyvin odottaa hakua normaaleissa tansseissa, festareilla otan mieluumin kaiken irti muusta ohjelmasta, jota ei joka viikko ole tarjolla. Tällainen oli minun Tanssi Vieköön-kokemukseni.

Olitko sinä Tanssi Vieköön festareilla? Mitä pidit?

xxx Anna

——————————-

Last weekend I visited a new dance festival called “Tanssi Vieköön” in Helsinki. I spent the day admiring so many talented dancers. Watched street dance 2 vs 2 competition, did some 50s style dress shopping out of the blue and went to the old school dance side. The festival was so big it was difficult to choose something from the program as there were many really interesting things happening all in the same time! All in all a good experience and I believe it will be even better next time 🙂

xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close