Riutanharjun yllätykselliset lavatanssit

07/09/2017

riutanharju lavatanssit fiftarimekko

riutanharju lavatanssit fiftarimekkoriutanharju teemu roivainen lavatanssitriutanharju lavatanssit tanssiohjelmatriutanharju lavatanssit tanssiohjelmat

Ciao! Viime lauantaina Riutanharjun lavatanssit yllättivät minut. Ihan ensimmäisestä “oikeasta” lavatanssikokemuksestani voit lukea TÄSTÄ ja edelliskerran käynnistä voit lukea TÄSTÄ. Viime lauantaina paikalla ei ollut kovin paljoa porukkaa vaikka esiintymässä olikin Teemu Roivainen. Ensivaikutelma oli suurinpiirtein voi *****. Jälleen kerran sain hyvän muistutuksen siitä, että ensivaikutelma ei oikeastaan kerro yhtään mistään yhtään mitään. Paikalla oli paljon vanhempaa porukkaa ja pariskuntia. Istahdin penkille, odottelin hetken tulisiko tanssifiilis jostain ja reipastuisinko menemään hakupuolelle ja kun sitä ei tullut niin mietin kuinka kauan tässä pitää istua ennen kuin kehtaan kävellä ovesta ulos ja lähteä kotiin katsomaan Netflixiä. Ajattelin, että täällä ei mua kukaan hae tanssimaan kun seurajia oli tosi paljon ja yksin liikkeellä olevia viejiä vähän (Kolmilammilla  kun kävin niin siellä oli paljon enemmän porukkaa ja vain muutama haki minua). Voi kuinka väärässä jälleen olin ensiarvioni kanssa!

Pakko hehkuttaa heti ihanaa fiftarimekkoa, jonka ostin Tanssi vieköön festareilta Muotiputiikki Helmen osastolta! En sentään vielä kehdannut marssia paikalle mekon alle kuuluvien tyllien kera, sekin päivä tulee joskus vielä 🙂 Aivan mielettömän ihania vaatteita ja asusteita löytyi heidän kaupastaan. Enpä olisi uskonut hurahtavani fiftarimekkoihin, mutta niin siinä vaan kävi! Pahoittelut muuten suttuisista valokuvista – tanssipaikoilla ei ole tapana heilua kameroiden kanssa (käsilaukutkin on poissuljettu juttu) niin tällaset kännykkäkuvat saavat riittää tai muuten mulla ei ole reissuilta enää jatkossa mitään kerrottavaa, koska kukaan ei mua hae tanssimaan jos heilun siellä kameran kanssa ^_^

Mutta sitten itse asiaan. Minut tuli siitä penkiltä pyytämään tanssimaan eräs herrasmies, joka tartutti minuun hymynsä ja ohjaili minua hienosti tanssin pyörteisiin. En edes muista enää mitä lajia ensin tanssittiin, mutta mukavaa oli. Hän kysyi vielä tanssitaanko seuraavatkin kappaleet ja olin oikein otettu tuosta pyynnöstä. Vaihdettiin muutama sana ja sain kuulla, että hän seurailee blogiani – joten kiitos sinulle hausta ja hymyn ja tanssifiiliksen tartuttamisesta jos kuulolla olet 🙂 Tuon jälkeen otin itseäni “niskasta kiinni” ja menin naisten hakupuolelle. Harjoittelin jopa hakuriviin menemistä mitä olen vasta kerran aiemmin uskaltanut tehdä – yleensä kun olen muutaman kerran hakupuolelle uskaltanut niin olen istunut penkillä.

No ilta olikin täysin yllätyksellinen ja minua haki úseampi erittäin taitava viejä! Pääsin Buggaamaan yhden kaikki buggin kiemurat osaavan viejän kanssa. Oli ilo seurata hänen taitojaan ja kuvioitaan vaikken itse osannutkaan stailata niin steppasin eteenpäin ja ihailin hänen taitojaan. Hän oli myös superystävällinen ja iloinen. Tangon pyörteisiin minut ohjasi myöskin erittäin taitava viejä. Tangoa osaan illan tanssimistani lajeista vähiten, mutta suoriuduin melko hyvin ja oli suorastaan kunnia päästä niin hyvän viejän ohjattavaksi tangon pyörteisiin. Unohdin välillä hengityksenkin kokonaan kun yritin keskittyä niin kovin seuraamaan häntä. Muutaman kerran steppasin pieleen, mutta pahoittelin ja sanoin, että onneksi mulla ei ole korkkareita jalassa niin säästyi varpaat pahemmilta vahingoilta. Kerrassaan upea tangokokemus.

Lisäksi minua haki muutama muukin viejä ja pääsin tanssimaan melkein joka kerta kun nousin hakuriviin seisomaan vaikka seisoinkin rivin takana. Kaiken kaikkiaan ilta yllätti positiivisesti. Mistään ei näköjään etukäteen voi tietää onko kyseinen tanssi-ilta hyvä vai huono. Vaikka fiilis olisi katossa niin voi olla ettei hakijoita osu kohdalle. Ja vaikka fiilis olisi vähän maassa, niin kohdalle saattaa osua joku blogia lukeva huipputyyppi, joka tartuttaa hyvän fiiliksen ja moni muukin viejä hakee tanssimaan. Riutanharju on kyllä ollut kaikkein paras paikka tähän asti minulle – uudelle lavatanssien aloittelijalle.

Mutta hei pakko vielä sanoa, että katsokaa mitkä ihanuudet oli portilla! Paperiset eri tanssilavojen ohjelmalehtiset värillisille papereille tulostettuna ja kivenmurikat vielä painona kasan päällä 🙂 Söpistä kun kaikki ei vielä ole digitaalisessa muodossa. Jos tykkäsit lukea kirjoitteluani ja haluat jatkossakin seurata mistä kirjoittelen niin kannattaa tykätä blogin Facebook-sivusta, sinne pääset TÄSTÄ. Ihanaa iltaa kaikille!

xxx Anna

—————————-

Ciao! Last Saturday I Went to old school dance Place at Riutanharju in Riihimäki Southern Finland. There were not a lot of people and the first impression was pretty much oh crap. Onvce again I got a reminder that first impression tells you nothing. There was a lot of older people and many couples. I sat down on a bench and was wondering how long should I sit here until it is ok to go home. I also thought that since there are not many leaders and so many followers there is no way someone will ask me to dance here. I was totally wrong!

One gentleman came to ask me to dance from that bench. He was so positive and friendly and a good leader. Told me he reads my blog and lead me to some wonderful dances. After that my mood got much better and I decided to stay at the dance Place and go to the ladies side and see how the evening goes, hoping that more leaders would ask me to dance. The night was full of surprises and quite many leaders asked me to dance and they were all very good dancers! I got to dance Bugg with one gentleman who knew all the tricks and a lot of styling and I Think he did not mind that I was quite a beginner. He did lots of styling and tricks and I smiled and did my best to follow (without any tricks, just focused on my basic step and smile lol). Another gentleman asked me for dance to Tango and oh boy he danced extremely well also! I have never danced tango like that Before and I have never even udnerstood why anyone would like tango but now I understand the hype of it 🙂 In addition to these leaders I was lucky enough for a couple of other leaders to ask me to dance as well.

All in all the night turned out to be super surprising and I came hoe so thankful to all these leaders that had picked me to ask to dance among all the available ladies. You can never know if a dance night is going to be good or bad. Even if you feel great going there you might not get many dances and even if you feel a bit low when you go the night might surprise you with lots of lovely dances.

xxx Anna

 

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close