Moottoripyörä-seikkailu Balin itärannikkoa pitkin

13/09/2017

seminyak amed motorbike adevnture pitstop view

Jatketaanpa Balin reissun kohokohdilla ja vuorossa moottoripyöräseikkailu Balin itärannikkoa pitkin. Ystävälläni oli vapaapäivä tiedossa ja päätimme lähteä yhdessä moottoripyöräseikkailulle Amed-nimiseen pieneen kalastajakylään, josta en tiennyt oikeastaan muuta, kuin että siellä käy jengi sukeltamassa ja snorklaamassa. Olen aiemmin pelännyt aika paljon moottoripyörän kyydissä – tykkään itse ajaa, mutta muiden kyydissä pelkään jos ajetaan lujaa ja kunnes olen nähnyt kyseisen kuskin ajotaidot. Olin ystäväni kyydissä ollut jo useamman kerran ja oppinut relaamaan ja nauttimaan hänen taitavasta ajostaan. Ystäväni kyydissä minua hermostutti enää muut tiellä olevat kuskit varsinkin kun Balin liikenne noudattaa viidakkosääntöjä 🙂

Ystäväni tuli luokseni edellisenä iltana, jotta voisimme lähteä mahdollisimman aikaisin ennen kuumuutta ja aamuruuhkaa. Pakkasin molempien tavarat rinkkaani. Yritin jakaa painon tasaisesti koko rinkkaan, jotta se olisi ajajalle helpompaa. Vaikka rinkka on tosi iso, niin sieltä täältä remmeistä kiskomalla sain siitä pienen sievän paketin. Tavaramme olisivat mahtuneet reppuun, mutta ajatuksena oli, että rinkka pysyisi paremmin paikoillaan eikä heiluisi kyydissä. Ajoon kuulemma menisi pari tuntia (mikä nyt saattaa tarkoittaa ihan mitä vaan kahden ja kuuden tunnin väliltä). Minä en tiennyt mitään muuta kuin, että Amediin ollaan menossa ja jossain pysähdytään matkalla – ystäväni suunnitteli pysähdykset yllättääkseni minut.

Aamuvarhaisella aunringonnousun aikaan noustiin ylös ja juotiin kahvit. En ollut ehtinyt (eli olin mennyt surffaamaan…) ostamaaan itselleni omaa kypärää. Niinpä ainoa vaihtoehtoni tuolle suht pitkälle mooottoripyörämatkalle oli potan näköinen liian iso avonainen kypärä – hyvä lyhyille hitaille mopoajoille, mutta ei ollenkaan soveltuva pitkille nopeille prätkäreissuille. Varustauduin liikennesaasteisiin ja aurinkoon kietomalla ison huivin naaman eteen paikallisten tyyliin. Huivin tungin kypärän alle, jolloin se auttoi myös pitämään liian ison kypärän paremmin päässä (kovassa vauhdissa kun kypärä testatusti muuten lensi takaraivolle roikkumaan). Silmät suojasin aurinkolaseilla ja päälleni kiskoin nahkatakin, farkut & lenkkarit (olin katsos valmistautunut moottoripyöräretkille ja tuonut Suomesta nuo juuri tätä varten). Hykertelin tyytyväisenä matka-asustani, kyllä näissä kelpaa istua prätkän kyydissä vaikka hikinoro jo valuikin farkun puntista alas ennen kuin päästiin edes matkaan. Länsimaalaiseksi mua ei paljastanut enää muu kuin kypärän alta pursuavat blondit kiehkurat – ja no pituus.

Hyppäsin moottoripyörän kyytiin ja toivoin mielessäni meille turvallista matkaa. Seikkailu alkakoon! Rakastan prätkän kyydissä istumista ja maisemien katselua. Hengitin sisään suitsukkeiden tuoksua, raikasta aamuista ilmaa ja nappasin kuskista tiukasti kiinni kun kaasutimme matkaan.

goa lawah temple ceremony east bali indonesiatourist goa lawah temple east bali indonesiaGoa Lawah bat temple east bali indonesia

Goa Lawah bat temple ceremonyCandidasa Lotus Lagoon bali indonesia 2Candidasa Lotus Lagoon east bali indonesiaPysähdyimme Goa Lawah lepakkotemppelissä ensimmäiseksi. Juomatankkaus heti kun prätkä pysähtyi ja sitten temppeliin. Temppelissä oli juuri iso seremonia käynnissä. Temppelin etuosassa asustaa satoja ellei tuhansia lepakkoja, jotka pitivät kovaa ääntä. Ne roikkuivat etuosan luolamaisen osan katossa. Vaikka Bali onkin melkoinen turistipaikka niin nyt olimme jo sen verran kaukana turistialueista, että blondit jättiläisnaiset ovat harvinaisempi näky ja paikalliset lapset tulivat joukolla ihmettelemään ja tervehtimään minua 🙂

Lepakkotemppelin jälkeen alkoi olla jo tukahduttavan kuuma aamupäivä ja kiirehtiminen ei olsi enää auttanut kuumuuden välttelyssä joten pysähdyimme syömään paikalliseen ruokapaikkaan eli Warungiin. Normiruokailu eli tunnistin suurinpiirtein puolet lautasellani olevista ruoista 🙂 Yritän Aina maistella uusia safkoja. Sitten matka jatkui ja seuraava pysähdyskohde oli lotuskukkia täynnä oleva poukama tien vierellä nimeltään Candidasa Lotus Lagoon. Otimme muutaman kuvan, joimme jälleen vettä ja urheilujuomaa ja jatkoimme matkaa. Reitin maisemat olivat paikoitellen aivan upeita.

tirta gangga water palace garden statues

tirta gangga water palace garden bali indonesia

tirta gangga garden flowers east bali indonesiatirta gangga water palace garden statue bali indonesiatirta gangga garden flower east bali indonesiatirta gangga garden details east bali indonesiaDIGITAL CAMERA

Neljäs pysähdys oli Tirta Gangga, Karangasemin alueen viimeisen kuninkaan vuonna 1948 suunnittelema ja rakentama vesipalatsin puutarha. Alueella oli mm. paljon lampia (joissa uiskenteli kaloja), patsaita ja uima-allas sekä tietysti porukkaa kuin pipoa. Oli melkeinpä mahdotonta ottaa valokuvaa, jossa ei olisi ihmisiä taustalla. Kaunis paikka. ”Tirta” tarkoittaa pyhää vettä ja ”Gangga” tulee Intian pyhästä Ganges-rivestä. Tirta Ganggan vesi on pyhää ja sitä käytetään moniin seremonioihin. Istuskelimme hetken puutarhassa ja kiersimme paikan. Samalla tietenkin tankaten nestettä 🙂

seminyak amed motorbike trip map stopsseminyak amed motorbike trip mapTässä näkyy ajoreittimme pysähdyksineen. Kartta kertoi, että autolla matkaan olisi kulunut 2 tuntia 42 minuuttia. Moottoripyörällä aikaisin aamulla lähdettäessä matkaan olisi mennyt meillä varmaan noin kaksi tuntia ilman pysähdyksiä. Kaikkinensa reitti oli todella onnistunut ja hyvä valinta – sopivan pitkä, vaihteleva ja kauniit maisemat. Turistikohteet olivat sopivin väliajoin, jolloin pystyi samalla tankkaamaan nestettä ja puutunut takapuolikin sai jaloittelua – meillä ei nimittäin ollut alla matkapyörää vaain sellainen yleensä yhdelle henkilölle tarkoitettu Kawasakin sporttipyörä, jonka pienenpienellä tarakalla minä kökötin korkealla kuskin takana. Pointsit hyvistä näköaloista sporttipyörän kyydissä. Sen päällä mukavasti istumiseen olin harjoitellut aika pitkään ennen kuin Olin löytänyt mukavimman mahdollisen  istumistyylin. Tuossa pyörässä kun ei ole mitään kahvoja tms. mistä kyydissä olija pitäisi kiinni, joten täytyy istua liimattuna kuskin selkään selkä suorassa, vartalo pitää olla hallittuna koko ajan, mutta kuitenkin samalla mukaillen kuskin vartalon liikkeitä. Minua aina hirvittää kaarteet, joissa pyörä kallistuu paljon.Tällä reissulla keksin, että kun pidän katseeni kaarteissa pyörän edessä olevassa asfaltissa enkä katso kovin kauas eteen näin voin huijata itseäni eikä minusta tunnu siltä, että ollaan “melkein vaakatasossa” ja lennetään kohta jorpakkoon 😀

amed hotel pool bali indonesia

Tämän jälkeen ajelimme ilman sen suurempia pysähdyksiä sympaattiseen Amedin kalastajakylään asti. Saavuimme hotelliin noin kahdentoista maissa eli koko reissuun monine pysähdyksineen meni kuusi tuntia. Olo oli kuin olisin juossut maratonin vaatteet päällä. Tervetulodrinksu maistui taivaalliselta ja pikaisen vaatteiden vaihdon jälkeen pulahdimme uima-altaaseen ja tilasimme lounasta. Ah elämän ihanuutta. Jos tykkäsit lukea kirjoitteluani ja haluat jatkossakin seurata mistä kirjoittelen niin tykkää blogin Facebook-sivusta ennen kuin unohdat mikä se blogi oli missä joskus kävit 🙂 FB-sivulle pääset TÄSTÄ.

xxx Anna

——————————-

Let’s dive back to some of the higlights of Bali holiday– a motorbike trip to the east coast of Bali. My friend had a day off and we decided to go for a new motorbike adventure through the east coast to a small fisherman village called Amed. All I knew about Amed Before the trip was that many tourists go there for snorkeling and diving.

My friend came to my Place the previous evening so that we would be ready to leave at sunrise Before heat and traffic. I packed both of our things in a backpack. We did not have much stuff but we thought that a tight backpack with weight evenly divided would be better than a small bag. I was told the drive would take a few hours which could mean anything between two and six hours.

So early morning at sunrise we got up and had breakfast. I had not had the time to go buy my own helmet (this means I had decided to go surfing instead of helmet shopping the previous day lol) so my only choice was the too big pot lookalike helmet I had gotten from my scooter rental place. Good for small distance slow scooter driving but not really suitable for long distance fast motorbike rides. I prepared for traffic pollution and sun by putting a scarf around my head and infront of my face and tucked it under the helmet to keep the big helmet in my head. I covered my Eyes with big sunglasses and put on a leatherjacket, jeans and sneakers, which I had brought from Finland for this purpose – motorbike trips. I was really happy with my travel gear result even though I already had sweat pouring down  even though we had not started the trip yet. Nothing would reveal me as a western anymore except the blond hair strands that had escaped my helmet – and my huge height and sixe compared to the petite locals 🙂 Let the adventure begin!

I knew only that we are going to Amed and will make some surprise stops on the way. So I jumped on the back of the bike and planned to enjoy the ride and view all the way – I absolutely love sitting on back of motorbikes – even though I am a little scared especially when driving fast in crazy traffic.

First stop was at Goa Lawah bat temple. After some intensive water drinking we visited the temple. There was a ceremony ongoing. In the frontof the temple there lives hundreds if not thousands bats. Even though Bali is quite touristic we were already so far from Tourist areas that blong giant western women are not seen every day and many local Children came to look at me 🙂 It started to get already very hot so there was no rushing needed anymore and after the temple we stopped to a local Warung (food Place) for lunch.

The journey continued and our next stop was a small bay next to the road full of lotus flowers. It was called Candidasa Lotus Lagoon. We took a few Pictures, darnk lots of water and sports drinks and got back on the motorbike. Next stop was Tirta Gangga, a water Palace garden designed and built by the last king of Karangasem in 1948. There were lots of ponds with fishes, statues and a swimming pool – and of course people everywhere. It was almost impossible to take a photo without anyone in the background. Beautiful Place. “Tirta” means holy water and “Gangga” comes from the holy Ganges river in India. The water in Tirta Gangga is holy and it is used for many ceremonies. We sat in the garden and looked around the area – while drinking more water and sports drinks of course 🙂

After this we pretty much drove all the way until the symphatic fisherman village of Amed. We arrived at the hotel at about midday so the whole trip with stops tok about six hours. I felt pretty much like I have ran the Marathon fully clothed. The Cold welcome drink tasted awesome and after a Quick change of clothes we jumped into the pool and ordered a second lunch. I thought to myself that sometimes life really is just wonderful.

xxx Anna

 

 

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

13 Comments

 1. Reply

  Anna | Tämä matka -blogi

  Me ajoimme suurinpiirtein tuon saman reitin joitakin vuosia sitten, tosin autolla. Jatkoimme sitten kohti pohjoisia rantoja ja tulimme takaisin saaren keskiosan kautta.

  Pidin Amedista sen sijainnin takia paljon. Se oli kaukana Etelä-Balin Kutan tai Legianin rauhattomasta massaturismista.

  1. Reply

   Anna

   Moi, kiva kuulla, että olette ajelleet melkein saman reitin! Olisimme halunneet jatkaa matkaa vielä pidemmälle. Jospa ensi reissulle sitten 🙂 x Anna

 2. Reply

  Emma Roinila

  Vau, Balia pitäisi kyllä päästä tutkimaan tarkemmin! Minulla on vain muutaman päivän kokemus Sanurista + yhden päivän kiertely Ubudissa ja länsirannikolla. Olisi hienoa kiertää tosiaan noita kauempana pahimmista turistirysistä sijaitsevia kolkkia!

  1. Reply

   Anna

   Kiitos kommentista Emma 🙂 Joo Balilta löytyy vaikka mitä eikä tarvitse edes kovin kauas ajaa turistialueilta löytääkseen ihan erityyppisiä paikkoja. Lovina on yksi sellainen, johon toivottavasti joskus pääsen käymään 🙂 Itselle vaan tuo surffi menee usein “kaiken muun edelle” niin jää surffireissulla vähän harvoiksi nuo kiertelemiset kun iskee aina sellainen surffarihulluus “mutta mitä jos just huomenna olisi koko reissun paras surffikeli ja missaisin sen” 😀 x Anna

 3. Reply

  Sofia

  Hauskan kuuloinen prätkäseikkailu! Ja ihania kuvia! Hirvee Bali-kuume iskee itsellekin jälleen… 🙂

 4. Reply

  Terhi | VAGABONDA

  Ah, ihana Bali! <3 Itärannikko on mulle aivan tuntematonta aluetta, enkä edes Amedissa ole käynyt kertaakaan (vaikka Balilla olen käynyt viidesti ja viimeksi olimme siellä kuukauden). Mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten 🙂 Ja sitten pitää muistaa myös tuo Candidasa Lotus Lagoon, joka näyttää ihanalta!

 5. Reply

  Janni / Lentopelko

  Kuulostaapa kivalta reissulta! Moottoripyörällä on kyllä todella kätevää lähteä tutkimaan paikkoja, pääsee vähän syrjäisimmillekin seuduille helposti. Voin kyllä kuvitella, että hiukan ryvettynyt olo tollasen reissun jälkeen!

 6. Reply

  Anonymous

  Voisi olla selälle raskasta istua prätkän päällä tuntikausia, mutta seudut näyttävät ihanilta. Nyt tekee taas kovasti mieli Balille.

  1. Reply

   Anna

   Minulla tuo Toimi suht hyvin kun jaksotettiin ja tehtiin stoppeja matkan varrella. Jos selän asennon piti koko ajan hyvänä se ei kipeytynyt, takapuoli sen sijaan puutui ja vaivasi enemmän 🙂 Terkuin, Anna

 7. Reply

  Johanna / Fin Nomads

  Kuulosta kivalta ajoretkeltä, ja ihanasti välittyi Balin tunnelma noista kuvista! 🙂 Tuli heti ikävä sinne, vaikka vasta muutama viikko sitten lähdettiin. Meidän yksi kaveri kehui kovasti Amedia, pitääkin ehkä tehdä visiitti sinne ensi reissulla.

 8. Reply

  Sannahof // Unelmamaja

  Ai että, mitä maisemia! Matkakuume vain nousee, enkä malttaisi enää ollenkaan odottaa, että pääsen Balille parin kuukauden päästä. Onneksi tällaisilla postauksilla pääsee fiilistelemään tulevaa matkaa jo etukäteen 🙂

 9. Reply

  Rosita - Matkaopas Vapauteen

  Kiva postaus! Heti tuli polte päästä taas Balille ja kiertelemään seutuja mitä ei ole vielä nähnyt. Padangbaissa tullut jokunen päivä vietettyä, mutta muuten tuo itä-rannikko jäänyt välistä. Vaikutti mukavalle reissureitille tuo teidän, voisi just olla muutaman yön Amedissa ja jatkaa siitä sitten Pohjois-rannikkoa etiäpäin. Tässä tuli myös hyvät vinkit et missä kantsii stoppailla 🙂

 10. Reply

  Anna-Katri / Adalmina's Adventures

  Oi tulee kyllä taas niin ikävä Balille! Itse en siellä pidempiä matkoja skootterilla ajellut, mutta otin skootteritaksin Canggusta Ubudiin ja takaisin. Pyörän kyydistä näkee kyllä maisemia ihan eri tavalla kuin autossa istuessa, tai ainakin voi aistia paremmin kaiken mitä ympärillä onkaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close