Viikonloppu-pyrähdys Vilnaan Liettuaan

03/10/2017

vilnius lithuani old town courtyard laundry

vilna liettua vanha kaupunki ullakkorappusetvilna liettua vanha kaupunki asunto

Toissa viikonloppuna lähdin ystäväni kanssa Bachata tanssifestareille Liettuaan Vilnan kaupunkiin. Kyseessä oli minulle ensimmäinen isompi tanssifestari ulkomailla. Olimme etukäteen hoitaneet vain pakolliset reissuvalmistelut eli lentoliput, festaripassit ja majoituksen buukkauksen. Frendi oli sentään fiksuna katsonut säätiedotuksen ja pakannut sen mukaan (ei ole vaikea arvata kummalla oli villakangastakki aurinkoisessa 20 asteen Vilnassa)

Pakko myöntää, että mulla meni Latvia ja Liettua koko ajan sekaisin ja mietin varmaan kymmenen kertaa, että kummassa se Vilna nyt taas onkaan ennen kuin aloin muistaa asian. Eipä uskoisi, että sain lukion päättötodistukseen kympin maantiedosta! Perillä mietin hetken, että käykö täällä euro valuuttana. Varsinainen turistitoope täällä hei.

Oli jo pimeä perjantai-ilta kun saavuimme vanhan kaupungin majapaikkaamme, joten emme oikein hahmottaneet pimeästä sisäpihasta paljoakaan. Talo oli ikivanha ja tuoksui vanhalle aitalle, rappuset olivat varmaan sata vuotta vanhat nitisevät epätasaiset puuraput. Niistä tuli navetanvintti mieleen. Frendin mielestä rappusissa haisi ullakko ja mun mielestä vieno virtsan tuoksu. Oli miten oli niin nuo raput johdattivat meidät pieneen söpöön remontoituun asuntoon.

vilna liettua kirsikkajogurtti

vilna liettua kirkko taksin ikkunastavilnius lithuania coffee break in the sun

vilna liettua seinäkirjoitusvilnius lithuania old town sunset streetsvilnius lithuania old town bar bottle decorationvilna liettua suihkulähdevilnius lthuania wall poster see you soonvilna lithuania pizzeria oldtownvilna liettua going out Purimme laukut, kävimme ruokakaupassa hakemassa aamupalatarvikkeet valmiiksi, kävimme suihkussa, laittauduimme ja siitä eteenpäin viikonlopun ohjelma olikin enimmäkseen tanssifestareiden tanssitunteja ja taksissa istumista (festareille mennessä tai sieltä takaisin tullessa).
Ekana iltana kävelimme vanhasta kaupungista Crazy Bull Vilnius-nimiseen sporttibaariin safkalle. Syynä oli se, että ystäväni oli töissä kyseisessä paikassa. Sporttibaarissa oli juuri karaokeilta meneillään. Aika mielenkiintoinen kokemus.
Seuraavana iltana kävimme Georgialaisessa ravintolassa syömässä ennen iltatansseja. Sunnuntaina vedettiin överipitsat keskustassa ennen lentokentälle lähtöä. Ehdittiin me myös palloilemaan Vilnan kaupungin kujilla.

vilna liettua old town at nightvilna liettua old town picturesvilna liettua old town graffitivilna liettua churchesvilna liettua old town georgia restaurant

Kokonaisuutena Vilna oli todella positiivinen yllätys. kastaymmenen vuoden takainen reissuni Romanian Timisoaraan. Ihana kaunis pieni kaupunki, jossa oli todella paljon kirkkoja tai siltä ainakin tuntui. Ihmiset olivat todella hyvin pukeutuneet ja tyylikkäitä. Ruoka ja taksit olivat halpoja ja kaupungissa oli ihanaa historian havinaa siellä sun täällä. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jonne toivottavasti pääsen toistekin! Seuraavassa postauksessa kerron top 3 Vilnan vinkkini ja sitten itse tanssifestareista, joten pysykähään kuulolla

Xxx Anna

——————–

A little over a week ago went to Vilnius on Lithuania for a Bachata dance festival weekend with a friend. We were both really busy before the weekend so we basically just arranged flights, festival passes and a place to stay in advance.

The place we stayed at was a lovely simple room in old town. We arrived late in the evening and saw the beauty of the inner courtyard the next morning. Our place was definitely the highlight of the trip for me. We were mostly at dance workshops and in a taxi going to and from the festival place so we did not see much of the city but enjoyed little walks here and there. I was super happy when I found cherry yoghurt! I wish we get this delicious yoghurt in Finland too! It was my favourite when I lived in Greece.

As a whole Vilnius was such a positive surprise. People were friendly and polite and extremely well dressed. Sun was treating us super well on the weekend. Food and taxi were very cheap and coffee good. Town was easy to walk around and there were so many scenic old historic places around. I wish to visit Vilnius one day again! In the next post I will give you my top 3 Vilnius tips so stay tuned 🙂

xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close