Vilna Liettua -TOP 3 vinkkini

05/10/2017

vilnius lithuania kava spurgos holy donut vilna

Onko edessä viikonloppu Vilnassa tai tykkäätkö lukea matkajuttuja? Kirjoitin aiemmassa postauksessa viikonloppupyrähdyksestämme Vilnaan Liettuaan ja nyt lupaamiini Vilnan vinkkeihin! Miten liikkua kaupungissa? Missä yöpyä? Mistä saat parhaat donitsit? Emme nähneet kaupungista paljoakaan, mutta silti väitän, että mulla on kolme superhyvää matkustusvinkkiä Vilnaan menijöille! Mitä sitä 10 must do-listoilla tekee -pari asiaa per reissu on ihan riittävästi muistettavaa eikös :)Suorittaminenkaan ei ole enää ”pop”,  joten tässä top 3 vinkkiäni viikonloppuvierailijalle 🙂 Näiden lisäksi ehtii varmasti hengailemaan ja fiilistelemään rauhallisin mielin ja ilman karttoja tai oppaita.

Lataa Uber ja eTAKSI aplikaatiot ja tilaa taksit aina niillä.

    • Lataa kännykkään taksiapplikaatio nimeltään eTAKSI. Toimii kuten Uber, mutta reissun voi maksaa käteisellä. Kadulta taksin huikatessa tulee riistetyksi (maksoimme lentokentältä vanhaan kaupunkiin 17 euroa kadulta napatulle taksille ja keskustasta lentokentälle 4 euroa aplikaatiolla tilatulle taksille). eTAKSIn bonuksena on se, että sama tyyppi voi aina hoitaa tilauksen, mutta maksun voi tehdä käteisellä matkatoverin kanssa vuorotellen. Kaikki kuskit olivat ystävällisiä ja luotettavia, autot siistejä ja systeemi toimiva.

vilnius lthuania holy donut

vilnius lithuania donut kava spurgos

 

vilna liettua holy donut freakshake

vilna synttärikahvit donitsit

Holy Donut on donitsien taivas kaupungin keskustassa puistokadun laidalla.

  • Käy donitsilla aivan ihanassa ”Holy Donut” nimisessä mestassa. Ole kärppänä ajoissa paikalla, sillä valikoima hupenee iltaa kohden koko ajan. Jos et ole dieetillä niin osta överipirtelö kermavaahdolla ja donitsilla. Edullista, suosittua, hyvät kahvit sekä sään sallitessa terassi. Donitseja voi myös ostaa söpöihin lahjarasioihin vaikkapa tuliaisiksi. Leikkasin frendin ja hänen tyttöystävänsä pois kuvasta, siksi iso käsi olkapäällä 🙂

vilna liettua vanha kaupunki sisäpiha kukkapenkkivilna liettua vanha kaupunki sisäpiha kaatuvat rakennuksetvilna liettua vanha kaupunki sisäpihavilna liettua vanha kaupunki sisäpiha puutarhavilna liettua vanha kaupunki sisäpiha tuolitvilnius lithuani old town courtyard laundry

Vältä hotelleja ja varaa yöpaikka paikallisten seasta Vanhasta kaupungista.

  • Varaa yöpaikaksi koti Vilnan vanhasta kaupungista. Ränsistynyt sisäpiha ja paikalliset naapurit on plussaa. Meidän majapaikka oli kyllä matkan ehdoton kohokohta. Aivan ihana vanhan kaupungin ränsistynyt sisäpiha, jota ihailimme kerta toisensa jälkeen. Paikallisilla roikkui pihan poikki pyykit kuivumassa ja sisäpiha vaan oli jotenkin supersöpö ja maaginen. Jos Vilnaan matkaatte niin suosittelen ehdottomasti vuokraamaan asunnon Airbnb:n kautta joltakin vanhalta asuinalueelta. Historian havinaa ja mahtavia kuvauspaikkoja.

Tässäpä sen verran lyhyt Vilnan top 3-lista, ettei sen suorittaminen ala ketään ahdistamaan 🙂 Jälkikäteen luin, että Vilnaa kutsutaan myös enkelten kaupungiksi ja siellä on paljon enkelipatsaita. Jos olisin tämän tiennyt niin olisin niitä bongaillut kaupungissa. Kun lähtee ilman suuria suunnitelmia reissuun näkee paikan aivan eri tavalla ja seikkailulle ja yllätyksille on aikaa. Samalla saattaa käydä niin, että jokin mielenkiintoinen paikka jää kokonaan välistä koska siitä lukee vasta jälkikäteen. No ehkäpä ensi kerralla sitten enkelipatsaiden bongailua! Seuraavassa Vilnan postauksessa mennään Vilnan reissun itse asiaan eli tulossa tuutin täydeltä tanssifestareita! Jos tykkäsit tästä ja haluat helposti tiedon uusista postauksista voit seurata blogin Facebook-sivuja TÄSTÄ.

xxx Anna

——————————

In an earlier post I wrote about our short weekend trip to Vilnius in Lithuania and here my top 3 tips on what to do in the city. In addition to these I recommend walking around the streets without a map, going with the flow. As downshifting is more trendy nowadays I believe three less common tips are just what is needed for visiting Vilnius 🙂

  • Download an application called eTAKSI. It works like Uber but you pay with cash. If you grab a taxi on the street you have to pay wayyyy too much (we paid 17 euros from the Airport and 4 euros to the Airport). The bonus with eTAKSI is that the same person can do the ordering but you can split the payments with friends as payment is in cash. Worked like a charm for us and drivers were all friendly and polite.
  • Go for a donut at a Lovely Place called “Holy Donut”. I recommend going there early as the assortment gets smaller and smaller towards the evening. If you are not on a diet buy a milkshake topped with whipped cream and a donut. Cheap and popular Place – coffee is great as well. By the way, you can buy a nice box of donuts to take away as well!
  •  Book your stay in an old house in old Town. A super old inside yard in its original state and local neighbours are a bonus. We absolutely loved our Place and fell in love in the Little inside garden. Neighbours hang their laundry outside and we felt like we had gone back in time. Our inside yard was also an Amazing Place for taking photos and Close Walking distance from everywhere.

So there you have it my short top 3 list of things to do when visiting Vilnius 🙂 After the trip I also read about Vilnius being the city of angels. Apparently there are lots of angel statues! The angel statues would be on my list as well…maybe next time! In the third Vilnius post i will tell you guys about the Bachata dance festival. Stay tuned! If you wanna follow my blog you can do it easily by liking the blogs FB page HERE.

xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close