Ihanan kamalat tanssimokat

12/10/2017

tanssityttö valmiina tanssiin tanssimokat

legendos klubas dance star wannabe

legendos klubas vilniusIhanan kamalat tanssimokat. Niistä ei yleensä paljon puhuta. Eihän sitä nyt noloja juttuja välttämättä haluta muille kertoa – mieluiten ne unohtaisi itsekin ja kertoisi vaan niistä hienoista kokemuksista kun omat taidot venyivät uusiin ulottuvuuksiin. Samalla ainakin minua tanssialoittelijana hermostuttaa sosiaalitanssissa juurikin se mokailujen mahdollisuus. On helppo sanoa, että mokia sattuu kaikille eikä niitä kannata ottaa niin vakavasti, mutta kun tilanne on päällä tai kyseessä on aloittelija niin saattaa tanssimokat tuntua ihan kamalalta. Ajattelin nyt niistä vähän puhua, jospa tänne joku muukin mokia pelkäävä eksyisi ja saisi vähän rohkeutta tai ainakin rentoutta seuraaviin tansseihinsa vertaistuesta. Nyt tulee siis itselleni tapahtuineita kesken tanssin tapahtuneita mokia!

Ihan ensimmäisistä sosiaalitansseistani muistan sen kuinka menin aivan paniikkiin ensimmäisen tanssin kohdalla ja unohdin jopa tanssilajin perusaskeleet kokonaan. Parinani oli tanssiopettajani ja oma epäonnistumisen tunne oli jäätävä sillä hetkellä. Kerran huitaisin tanssitunnilla (jossa mokailu on jotelkin hyväksyttävämpää) kyynerpäällä viejää naamaan bachatakuviota opetellessa. Siinä ei onneksi käynyt kuinkaan. Muistan myös kerran kizombaa tanssiessani viejä veteli niin hienoja kuvioita, etten pysynyt ollenkaan perässä ja hermostuin niin, että unohdin jälleen jopa sen perusaskeleenkin.

Latvian bachatafestareiden sosiaalitansseissa tapahtui tähänastisen tanssiharrastukseni suurin moka, joka onneksi naurattaa edelleen. Tajusin heti sisään astuttuani painivani aivan eri liigassa kuin paikalla olevat tanssijat. Tanssijien taso oli todella hyvä. Kauhistuneena kipitin äkkiä aidan taakse sivuseinustalle katsomaan tanssia, rauhoittelemaan itseäni ja samalla miettimään, että mitäs ihmettä mä nyt teen. Tanssimaanhan tänne on tultu, mutta mulla ei oikein tanssilattialle asiaa olisi näillä taidoillani.

Jostain kumman syystä eräs mies haki minua tuolta piilopaikastani heti tanssimaan ja seuraavana olikin vuorossa yksi elämäni epämukavimmista tanssihetkistä. Tämä oli vasta illan pienempi moka 😉 Mua jännitti ihan hirmuisesti. Jännitti niin paljon, että keskittyminen tanssiin oli vaikeaa jo siksi. Viejä lähti heti viemään vaikka minkälaisiin koukeroihin ja kuvioihin, joita en ollut ikinä nähnyt taikka kokeillut. Minä tietysti mokailin heti ensi sekunneilla ja aloin sen takia jännittämään enemmän, jonka johdosta tietysti mokailin lisää. Todella nolot pari minuuttia, joiden lopuksi vedin parhaimman hymyni päälle, henkäisin kiitos, pahoittelin askelsekoilujani ja sanoin olevani aloittelija (ihan kuin hän ei olisi sitä huomannut haha). Tiesin kyllä, että viejän olisi pitänyt tunnustella taitojani hieman tanssin alussa ja alentaa tanssimme vaikeutta huomattuaan tasoni, mutta eipä se paljon fiilistä parantanut.

Jää oli tuolla rikottu ja tsemppasin itseäni ajattelemalla, että tuota pahemmaksi ei kai voi mennä enkä näe näitä ihmisiä tämän viikonlopun jälkeen enää ikinä. Jäin sydän pamppaillen tanssilattian reunalle muiden taakse ”hakuriviin”. Yritin viestiä takana seisomisella sitä, että haluaisin tanssia, mutta haethan omalla vastuulla, sillä en ole kovinkaan hyvä J. Minua haettiin ihan kivasti aina välillä tanssimaan – johtuen varmaankin siitä että naisia oli vähemmän kuin miehiä. Muutama tanssi meni ihan siedettävästi. Paria vaihdettiin jokaisen biisin välissä mikä oli harmillisen nopeasti.

Illan kohokohta eli illan noloin kohta oli samalla niin legendaarisen huono moka, että se kaikessa kauheudessaan oli ihan hauska. Olin tunkenut kännykkäni rintsikoihin koska en uskaltanut jättää sitä vartioimattomaan kassiin ja vartioitua narikkaa ei paikassa ollut. Tanssissa alkoi tulla kuuma ja kesken tanssin rintsikoihini tunkemani kännykkä yhtäkkiä tipahti! Tajusin asian samalla sekunnilla, irrotin käden viejän kädestä ja nappasin kännykän käteeni kun se tupsahti paidan helman alta ulos. Pysähdyimme ja tuijotimme viejän kanssa molemmat hetken kännykkää. Minä repesin nauramaan. Mietin voisinko kysyä laittaisiko hän kännykän taskuunsa lopputanssin ajaksi, mutta en kehdannut. Viejä ei tehnyt elettäkään ottaakseen kännykkää taikka lopettaakseen tanssin – siinä me seistiin keskellä tanssilattiaa. Päätin sitten pikaisesti tunkea kännykän takaisin paidan sisälle ja jatkoimme tanssia. En ole kyllä ikinä saanut niin hämmästyneitä ja hämmentyneitä katseita viejältä! Olin ihan varma ettei tuo viejä ainakaan minua hakisi enää ikinä tanssimaan. Suureksi yllätyksekseni hän kysyi tanssittaisiinko vielä seuraavakin kappale yhdessä. Ihmettelin tätä ystävälleni myöhemmin ja hän arveli minun olleen niin viihdyttävä, että mies halusi nähdä olisiko minulla lisää temppuja hihassa 🙂

Tanssimokiahan sattuu kaikenlaisia, olisi kiva kuulla mitä tanssimokia sinulle on sattunut ja miten niistä etenitte? Kommenttiboksiin voi vastata anonyyminäkin. postauksen kuvat ovat muuten tuolta kyseiseltä Latvian reissulta. Mottonani tanssiretkillä on se, että jos sähellät ja säädät niin laittaudu ainakin nätiksi ja muista hymyillä 🙂

xxx Anna

——————————

Dance mistakes are usually not often talked about. One would much rather share the best dance moments and skip and preferably forget the not so glamorous moments. I am still quite a beginner when it comes to social dancing and it is really something out of my comfort zone so I am often nervous. It is easy to say that mistakes happen to all and should not be taken seriously but sometimes especially as a beginner mistakes still feel sooooo embarrassing. I thought of sharing a few dance mistakes of mine, perhaps someone ends up here one day and gets some courage and support from this text.

In my first ever social dance situation I totally panicked and even forgot the basic step. My dance partner was a dance teacher and at that moment the feeling of failure was overwhelming. Once I hit a leader in the face in a dance class while learning a new routine (luckily he stayed unharmed). I also remember once dancing kizomba with a partner that did so advanced dancing that I again forgot even the basic steps as I got so nervous.

So far my biggest dance mistake happened in Latvia at the bachata festival at a social dance party but luckily it was so weird it still makes me laugh. The moment I walked in I realized the level of the dancers was way over my skills. I was horrified and quickly went to the back to watch and wonder what to do – had travelled all this way for dancing but I was not nearly as good a dancer as the people on the dance floor.

For some reason one guy came to ask me to dance from my ”hiding spot”. I was so nervous that it was difficult to focus to the dance. He immediately started many kinds of advanced skill level tricks and turns. I made a few mistakes right away, did not understad some of the leads (my brain was just shut down, I could not figure out what I should do). Because of the start I got even more nervous and therefore the dance just got worse and worse towards the end. Such embarrassing couple of minutes. In the end of it I pulled on my best smile, said thank you and apologized.

Ice was broken and I gave myself a pep talk and stayed on the dance floor behind the better dancing ladies. By standing behind the others I tried to send out a message that I am available for dancing but not very good at it. A couple more guys asked me to dance and then came the highlight of the evening (meaning the low point of the evening). It was quite legendary actually. I had not left my mobile in my bag unguarded and had no place to put it so I had put it in my bra. It got quite hot during dancing and the securily placed mobile slipped and fell. I realized this in the same moment and quickly let go of the leaders hand and grabbed the mobile as it fell out from under my shirt. We stopped dancing and both stared at the mobile for a while until I did the only thing I could think of doing- put it back inside my bra and smiled! Haha the look on the leaders face was priceless. To my surprise he even asked me to dance the next song as well. Maybe he was curious to see what other tricks I have up my sleeve 🙂

I woud love to hear about your dance screw ups as well, you can easily even leave an anonymous comment 🙂

xxx Anna

 

 

 

 

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close