Tavoitteena elämän makuinen blogi

20/10/2017

playfulmess hulluttelua aurinkolasit apina

playfulmess blogi aurinkolasit apina 2playfulmess blogi hulluttelua 4playfulmess blogi hulluttelua 3Kun mietin aloittaisinko bloggaamisen oli minulla selvä visio siitä, että haluaisin blogin olevan niin sanotusti elämän makuinen. Viimeisteltyjä hienoja blogeja upeiden kuvien kera löytyy niin paljon, että joukosta löytyy varmaankin myös jokaiselle jotakin. Kaipasin sellaista rosoisempaa blogia, jossa on upeiden kuvien lisäksi olisi myös niitä peruskuvia ja jossa kerrotaan parhaiden hetkien lisäksi enemmän myös niitä ei niin parhaita hetkiä – yhdistelmää hienoksi hiottua sekä aitoa suorasukaista. Kaipasin myös ikäiseni perheettömän kirjoittamaa blogia. Niinpä pikkuhiljaa mielessäni kypsyi ajatus mitä jos aloittaisin sen kirjoittamisen itse.

Tepä ette tiedäkään, mutta kirjoittelin blogia ”ensimmäisten joukossa” muutaman vuoden ajan vajaa kymmenen vuotta sitten. Moni asia on siitä muuttunut ja minä haaveilin bloggaamisen vanhojen ja uusien hyvien puolien yhdistämisestä. No kuvien osalta ainakin olen onnistunut siinä loistavasti, koska en ole vielä kertaakaan ehtinyt panostamaan viimeiseen saakka hiottuihin kuviin täällä – päinvastoin useimmiten kuvat on kännykkäkuvia 🙂

Yllä mainittujen lisäksi halusin ja haluan edelleen blogillani innostaa ihmisiä kokeilemaan uusia juttuja ja rikkomaan niitä mukavuusrajojaan kaiken ikäisinä – myös itseäni! Monesti kynnys kokeilla uutta on iso ja mitä vanhemmaksi sitä tulee sitä isommaksi tuo kynnys kasvaa. Tässäpä on ne asiat, joita mielessäni suunnittelin ja pyörittelin ennen blogin aloittamista.

Missään vaiheessa en suunnitellut kirjoittavani tanssiblogia, mutta sattumusten kautta postaukseni lavatanssikurssilta levisi laajalle ja iso osa lukijoista on tanssia harrastavia. Blogi on tuonut tanssiharrastukseen paljon kivoja yllätyksiä ja kohtaamisia. Enpä olisi uskonut, että jokaisissa tansseissa joku tulee hakemaan tanssimaan juuri sen takia, että on lukenut blogistani lavatanssitarinoita (saattaa toki myös olla niin, että moni jättää hakematta samasta syystä). Joka tapauksessa tuo on ollut todella yllättävä ja ihanan positiivinen yllätys joka kerta kun joku on tansseissa kertonut lukevansa blogia (nyt kun olen vähän tottunut siihen, alussa olin todella hämilläni ja raukka sotkeuduin askelissani vielä normaalia enemmän). En selkeästikään ollut miettinyt kuinka pieni suomen tanssipiiri on ennen kun aloin kirjoittelemaan tanssijuttuja haha. Myönnän etten esimerkiksi puolissakaan käymistäni tansseista olisi uskaltanut hakuriviin ollenkaan ellen kirjoittaisi tätä saamarin blogia –koska aina joku kuitenkin tunnistaa mut tansseissa niin pakko on vaan ollut ottaa itseä niskasta kiinni ja mennä sinne hakupuolelle silloinkin kuin olisin vain halunnut luikkia kotiin samantien ovesta sisään astuttuani! Uskalluksen osalta blogi on edesauttanut hurjasti tanssiharrastukseni etenemistä nopeammin kuin olisin muuten uskaltanut edetä. Samoin kohtaamiset blogia lukeneiden ihmisten kanssa ovat olleet tosi positiivisia (kiitos siitä <3) ja tuoneet hurjasti hyvää fiilistä ja intoa kirjoittaa lisää.

Samalla olen ihan itse vahingossa nostanut kynnyksen kirjoittaa korkealle kun en oikein tiedä mistä kirjoittaa, koska lukijani ovat niin eri asioista kiinnostuneita. Surffareita ei varmaankaan kiinnosta tanssijutut ja matkajuttuja lukevat eivät varmaankaan ole kiinnostuneita tanssijutuista eivätkä surffijutuista. Kun näppäimistön edessä istuu ja kirjoittaa tulee itselle väistämättä fiilis, että ei ehkä kannata kirjoittaa siitä, tästä tai tosta aiheesta. Samoin ei tee mieli kirjoitella niitä vähemmän maireita juttuja, koska mitä jos vaikka joku lukee…. Jos noiden ajatusten antaa viedä voiton päätyy huomaamattaan kirjoittamaan hajutonta ja mautonta blogia tai sitten ei kirjoita ollenkaan. Ketä semmoinen kiinnostaa? Minua ei lukijana ainakaan. Täytyy vaan pitää alun punainen lanka elämän makuisesta blogista mielessä ja toive siitä, että kannustaisin ihmisiä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kirjoitella asioita sen enempää analysoimatta. Teinkin jo pienen korjausliikkeen viimeksi ku kirjoittelin tanssimokistani, joista ei nyt ehkä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen kirjoittaa (ainakaan siitä kännykkä-rintsikkajutusta…) Toivottavasti te kaikki ihanat lukijat bongailette täältä jatkossakin ne postaukset, jotka itseänne kiinnostaa ja skippaatte ne muut sen suuremmin pahastumatta ettei aihe ollut juuri itselle mielenkiintoinen 🙂 Suuri kiitos kaikille teille, jotka ovat tarinoitani ja höpinöitäni seuranneet tähän asti ja oikein mukavaa viikonloppua <3 Minä teen popcornia ja mietin mitä sitä viikonloppuna tekisi – messuille, tanssimaan vai jotain muuta.

Xxx Anna

——————————–

When I was thinking if I would start writing a blog or not I had a clear vision of the blog. I would like my blog to be colorful and taste like life. Internet is full of very professional blogs with amazing photographs and for sure there is already something for everyone. I missed a blog that would be a bit more real – great photos and original real life snaps that are not that great quality but more real life. I was thinking of a combination of fine-tuned and real. I was also missing a blog from someone around my age in a similar life situation. So slowly I started to think maybe I should just start writing one myself.

You guys don’t know but I was writing a blog for a couple of years about ten years ago before this scene even became popular among mainstream! Many things have changed since then and I was hoping to combine the best of the old and the new. Well I must say that at least for the pictures I have succeeded – most of my pics are quickly taken mobile snaps J

In addition to the above I wanted to and still want to inspire people of all ages to try new things and go out there and get outside of their comfort zone – this includes also myself. Often the step to do something new is quite big and the older you get the more comfortable you usually get with staying in your comfort zone. Here are some of the things I was thinking about before starting my blog.

I did not plan at any stage to start writing a dance blog but one thing lead to another and my posts about attending a dance festival became popular and many dance people have found their way here. This blog has brought so many new things and surprising meetings with new people. I would have never thought that pretty much every time I go to a Finnish social dance evening there is at least one guy who reads my blog and therefore asks me to dance! I had clearly not thought about how small the Finnish social dance circle is before I started to write about dancing. I admit that if I was not writing this damn blog I probably would have not had the guts to go to dance in half of the dances I have been – I would have just sat on the side and watch. So thanks to the blog my dance hobby is moving forward much faster than it would have otherwise.

In the same time I have raised the bar to write very high as I don’t really know what to write about because my readers are interested in such different things! Surfers are not interested in dance posts and people who love to read travel stuff are not interested in surf or dance posts. When I sit in front of the computer I sometimes stress myself out about what to write. If you let that thought become dominant you slowly end up writing a blog with nothing to say. Who whould like to read that? I know that I wouldn’t. So I just got to hold on to my initial plan of writing a blog that reflects life with a combo of fin-tuned and real moments mobile pictures. Thank you so much to all you lovely readers who are interested in different things and hobbies. I hope you will continue to find the posts that interest you and skip the ones that are not your genre J I am really thankful to all the moments this blog and you readers have given me <3 Have a lovely weekend! Now I am gonna make some popcorn and decide what to do this weekend.

Xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close