Satulinnan avajaistanssit

29/10/2017

playfulmess blogi tanssiblogi satulinna lavatanssit fiftarimekko

playfulmess blogi tanssiblogi satulinna lavatanssit fiftarimekkoplayfulmess blogi tanssiblogi satulinna lavatanssit fiftarimekkoTässä vihdoin tarinani Satulinnan avajaistansseista parin viikon takaa. Työt haittaa harrastuksia vai miten se nyt menikään 🙂 Kuvat on napsattu kiireessä lähdössä tansseihin kun kuski jo istui autossa odottamassa. No miten päädyin Satulinnaan (kesällä tanssahtelin muutaman kerran ja lähinnä Riutanharjulla)? Kesälavat ovat menneet talviunille ja tanssiporukka on siirtynyt talvitanssipaikkoihin. Toisin sanoin mulla ei ole hajuakaan mistä löytyisi mulle kiva talvitanssipaikka. Kilpailevien tapahtumien tarkan vertailun jälkeen veikkasimme, että Satulinnan avajaistanssit saattaisi olla erittäin suosittu tanssi-ilta ja sieltä saattaisi ehkäpä löytyä paljon myös nuorempaa lavatansseissa käyvää porukkaa. Näin ensimmäisenä talvilavatanssipaikoista testaukseen päätyi Hattulassa Hämeenlinnan lähellä sijaitseva Satulinna. Veikkasimme ihan oikein, tupa oli täynnä ja joukossa oli paljon kaiken ikäisiä.

Edellisestä lavatanssikerrastani oli vierähtänyt kuukausi ja tätä neiti jännittäjää hermostutti TAAS aivan törkeästi menomatkalla. Luulisi, että en enää jännittäisi tanssimista, mutta kyllä vaan, sosiaalitansseissa jännitän aina enemmän tai vähemmän. Olin tietysti aivan pallo hukassa uudessa paikassa. Tuttuja lavoilla näkemiäni kasvoja oli useita, mutta niitä herrasmiehiä, jotka ovat minua hakeneet tanssimaan ei näkynyt kuin yksi.

Jaa-a kuinkakohan tässä käy?

Menin heti kahvilan puolelle ”turvaan” ja tarkastelemaan hyvin sokkelomaista paikkaa ja sen hakusysteemiä. Naisia oli todella paljon ja tanssilattia oli mulle ihan uudenmallinen ”monimuotoinen”. Kahvilan puolelta eräs herrasmies pyysi minua tanssiin. Harmi, että menossa oli humppa. Kerroin hänelle etten osaa kyseistä tanssilajia ollenkaan. Hän halusi tanssia humpan humppana ja lähti etsimään jotakuta muuta tanssiparikseen. Minä huikkasin perään, että mieluusti tanssisin myöhemmin jotain muuta tanssilajia hänen kanssaan, jotta hän ymmärtäisi etten ollut pakkeja antamassa hänelle vaan humpalle.

Lavoilla kuulemma on periaatteessa sellainen hakurivijärjestys, että huonoiten tanssivat naiset asettautuvat lähelle ulko-ovea ja mitä parempi tanssija niin sitä kauemmas ovesta asettuu. Minä arkana asettauduin ensin siihen kahvilan nurkalle lähelle ovea. Yllätyksekseni melkein joka kerta kun menin siihen hakurivin reunalle joku herrasmies pyysi tanssimaan. Ei mua nyt ensimmäisten joukossa tietenkään haettu, mutta olin erittäin positiivisesti yllättynyt kun pääsin niin hyvin tanssimaan. Kuuntelin tarkkaan kuulutukset seuraavasta soitettavasta tanssilajista, jotta pystyin kipittämään pois hakualueelta jos tulossa olisi tanssilaji, jota en vielä osaa ollenkaan (humppa, polkka, masurkka ja jive ja muutama muu).

Hakusysteemi näytti mun silmään aluksi todella sekavalta koska se kiersi kahvilan kulmalta kulman taakse. Illan aikana aloin pikkuhiljaa ymmärtämään hakusysteemiä pikkasen paremmin ja rohkenin pikku hiljaa siirtymään lähemmäs hakurivin keskiosaa. En kyllä edelleenkään naisten hakuvuorolla ihan hahmottanut ketkä olivat haettavissa ja ketkä muuten vain hengailemassa koska miesten ”rivi” ei ollut kahvilan suunnalla riviä nähnytkään. Olisin mieluusti tehnyt vastahaun minua hakeneille, mutta en oikein tajunnut ovatko he haettavissa kun seisoivat hieman sivussa ja pähkäilin hitaana hämäläisenä asiaa sen verran pitkään, että joku muu ehti aina ensin.

Illan tanssit olivat hyvin erikoiset omalta osaltani. Jos arvostelen omia aloittelijan taitojani, niin yleensä tanssi-iltani menevät loistavasti, keskinkertaisesti tai huonosti. Loistavana iltana osaan keskittyä todella hyvin ja pitää hermoni kasassa ja venyn tanssissa ulottuvuuksiin, jotka ovat paljon parempia kuin omat tanssitaitoni kiitos supertaidokkaiden viejien. Noina iltoina leijailen tanssien jälkeen kotiin. Tässä tulikin mieleen, että sellaisia iltoja on tainnut tähän mennessä ollut yksi hehe. Keskinkertaiset perustanssi-illat ovat kaikin puolin mukavia ja tanssahtelen illan lopussa hymyssä suin kiitollisena kotiin. Huonompana iltana tuntuu siltä kuin mulla olisi mukana kaksi vasentaa jalkaa suurimman osan illasta enkä saa hermojani pidettyä kasassa, joka aiheuttaa seuraamisessa enemmän mokailuja josta taasen oma tanssi-itseluottamus murenee. Sitten poistun hakualueen takaosaan eikä mua haeta tanssimaankaan sitten paljoa. Noina iltoina mietin kotimatkalla, että mun pitää mennä lisää tanssitunneille, jotta saan itsevarmuutta ja opin seuraamaan paremmin. Olenkin jo muutamalle lavatanssitunnille ehtinyt opettelemaan Rumbaa ja Swedish Foxia.

Satulinnassa tanssin vuorotellen hyvin ja huonosti, mikä sinänsä oli hassua. Sori vaan illan joka toiselle viejälle 🙂

Melkeinpä joka tanssissa mokailin aina jotain, mutta siihen alan jo pikkuhiljaa tottumaan, kuuluu oppimiseen. Bugg on yleensä yksi lemppareistani, mutta nyt se ei tuntunut sujuvan multa ollenkaan. Taisi johtua siitä, että aloin miettimään oikeita askelia liikaa. Muutama valssi ja muutamat hitaat menvät tosi hyvin ja pääsin pari kertaa ylittämään omat tanssitaitonikin todella taitavan viejän johdolla. Hassua oli se, että peräkkäin saattoi olla tanssi, jossa mokailin oikein ansiokkaasti askelissa ja seuraavassa menikin tosi hyvin.

Muutaman kerran en osannut kyseistä tanssilajia ollenkaan ja huomasin sen tietysti vasta tanssin jo alettua. Nöyrästi pyysin viejää vaihtamaan tanssilajia. Viejät onneksi olivat tosi ymmärtäväisiä ja vaihtoivat lajia kesken tanssin. Yhden viejän kanssa meillä ei tanssijalat sopinut yhteen ei sitten millään, mutta yhteisestä tanssikokemuksesta tuli ainakin minulle yksi illan hauskimmista kun kumpikaan ei ottanut tanssia vakavasti vaan nauroimme yhdessä sähläyksille.

Hiivin loppuillasta siihen kohtaan hakuriviä (keskelle tanssilattiaa) missä olet eniten ”esillä” eli toisin sanoen paremmat tsänssit päästä tanssimaan, mutta samalla enemmän ”kilpailijoita” tanssiinpääsystä ja pitkä kävelymatka takaisin reunaan jos sua ei haeta tanssimaan. Oikeasti siitä on matkaa seinän luo varmaankin viitisen metriä, mutta tuo matka tuntuu kilometrin pituiselta kun sen kävelee tanssin alettua siitä syystä ettei kukaan hakenut tanssimaan. Olin kovin kiitollinen kun minua tuli heti päättäväisin askelin hakemaan eräs taidokas herrasmies. Hän kertoi heti tanssin alussa lukevansa blogiani ja tunnisti minut heti ja pyysi siksi tanssimaan! Olipa mukava yllätys. Kiitos paljon tanssista sinulle! Melkein joka tansseissa tulee joku blogia lukeva hakemaan tanssimaan ja ilahdun siitä aina tosi paljon.

Satulinna oli kiva paikka ja siellä oli kyseisenä iltana kattaus kaiken ikäluokan tanssijoita. Alkuillasta oli paljon ruuhkaa ja pieneltä törmäilyiltä oli mahdoton välttyä. Loppuillasta tanssilattialla oli mielestäni juuri sopivasti tilaa. Kahvio on kiva ja paikkakin hauska sokkeloineen kaikkineen. Ainoa miinus oli se, että kahvion kulmalla oli iso naulakko, joka yhdessä hakurivissä seisovien kanssa peitti näkymät kahviosta tanssilattialle melkein kokonaan. Minä ainakin tykkään myös paljon katsella muiden tanssia. Toki tanssilattian reunustalla oli penkkejä pitkin matkaa, mutta sinne meno olisi varsinkin alun ruuhkassa häiritsenyt tanssijoita.

Kokonaisuutena minua hakeneet viejät olivat kaikki todella ystävällisiä ja yllättävän puheliaita! Sain jopa kohteliaisuuden tanssitaidostani illan ainoalta tutulta viejältä – tanssitaitoni oli edelliskerrasta kuulemma parantunut. Jes! Harmi vaan, että en edelleenkään osaa jutella ja tanssia yhtaikaa – jos joskus molempia yrittää niin jomman kumman taso laskee – joko höpötyksen tai tanssitaidon. Ilta oli kaiken kaikkiaan loistava. Pääsin tanssimaan paljon ja viejät olivat ystävällisiä ja rentoja ja lähdin hymyillen kotiin. Lämmin kiitos kaikille viejille! Ai niin: ehdin minä ottaa paikan päältä yhden valokuvankin, löydätkö oman mukisi?

satulinna lavatanssit juomatauko

Xxx Anna

—————————-

Tiny translation: I went to a Finnish ballroom dance party at a place called Satulinna in Finland two weeks ago and had a great time.

xxx Anna

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

2 Comments

 1. Reply

  Juha Jokiniemi

  Moikka Anna! Koska tulee Satulinna nro 2. Kiitos mukavasta rupattelu tuokioista ja tanssimaan olisin vielä hakenut, mutta hyvin olit näkymättömissä! Terkuin Juha Somerolta

  1. Reply

   Anna

   Moi Juha! Kiva kun kommentoit ja oli kiva törmätä ja rupatella eilen 🙂 Siellä oli niin paljon porukkaa, että taisin hukkua joukkoon kun en sinuakaan tanssilattialla nähnyt. Toivottavasti ensi kerralla! Yritän kirjoitella Satulinna numero kakkosen muutaman päivän sisällä 🙂 Tällä hetkellä fiilistelen eilistä vielä enkä osaisi siitä muuta kirjoittaa kuin “upeaa, mahtavaa, fantastista, jee jee”. Täytyy siis ensin laskeutua tanssipilvilinnoista, jotta pystyy kirjoittamaan jotain järkevääkin 😀 Terkuin, Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close