Kissamaiset Halloween-tanssit Satulinnassa

31/10/2017

satulinna lavatanssit tanssit halloween taikakuu tanssilava

Tämän tanssipostauksen kirjoittaminen on tosi haastavaa, koska Halloween-tanssit Satulinnassa olivat aivan mahtavat ja kokemani fiilis oli niin euforinen ettei sitä voi oikein ymmärtää ellei harrasta tanssia. Sen sanoiksi muuttaminen menisi lyhyesti suurinpiirtein näin: ”aah, ihanaa, mahtavaa, upeaa, wau, sydämiä”. Jotkut taitavat tuota tanssihurmioksi myös kutsua. Istuppa alas ja ota hyvä asento, koska tässä tulee tarina mun parhaista tansseista!

Lauantaina oli Satulinnassa Halloween-tanssit. Tiedossa oli kuulemma vuosisadan tanssibileet ja minä rakastan naamiaisia, joten sinne oli pakko päästä. Ensin meni suunnitelmat mönkään pariinkin otteeseen, mutta pienen epätoivon jälkeen kyyti onneksi löytyi tanssitutun kautta.

Ja ei muuta kuin halloweenasun miettimiseen!

taikakuu halloween leopardimeikki leopard make uptaikakuu halloween leopardimeikki leopard make upAsua pähkäilin tovin ja päädyin sitten kevyeen halloweenasuun leoparditytön muodossa. Kriteereinä oli se, että asu ei haittaisi tanssia ja olisin vielä asun altakin tunnistettavissa. Bonuksena olisi se, ettei meikkini tahrisi viejän vaatteita. Kokonaisuutena siis lähdin liikenteeseen omasta mielestäni todella kevyellä halloweenasulla. Ovella jännitti marssia leopardina paikalle, mutta syvä hengitys ja eteenpäin. Asu toimi oikein hyvin muuten, mutta häntäni taisi osua kanssatanssijoihin pyöriessä. Toivottavasti siitä ei kukaan kuitenkaan pahoittanut mieltään. Kerrankos sitä vain vuodessa on Halloween ja leopardi ilman häntäänsä olisi vain puolikas kissaotus.

Satulinnassa oli päivällä ollut tanssikurssien järjestämä teemaopetuspäivä. Tanssilipun hintaan kuului myös Bachata-tanssitunti, mutta me saavuttiin paikalle vasta tanssien alettua. Illan esiintyjinä oli Taikakuu, Hurma sekä Lemmenlautta. He olivat kaikki pukeutuneet teeman mukaisesti.

Saapuessamme oli käynnissä naisten haku. Tanssituttuni, jonka kyydillä menin, oli ystävällisesti lupautunut ”alkutanssittajaksi” minulle, mutta usutin hänet tanssin pyörteisiin, koska miehillä tunnetusti menee vähemmän aikaa valmistautuessa. Tupa oli täynnä innokasta tanssiporukkaa ja tosi monet olivat pukeutuneet teeman mukaisesti – paljon aivan huikeita asuja ja tunnelma katossa! Kun ehdin lavan reunalle pyysin sen kummemmin asiaa miettimättä erästä herraa tanssimaan samantien etten alkaisi jännittämään. Tämän jälkeen bongasin yhden herrasmiehen, joka on minua muutaman kerran pyytänyt tanssimaan ja kävin pyytämässä hänet tanssiin. Jopas mulla nyt oli rohkeutta enemmän kuin normaalisti, ihan itsekin yllätyin. Sitten tanssituttuni tupsahti paikalle ja tanssitti minua seuraavat kappaleet. Sen jälkeen olikin menoa!

Kuten aiemmissa Satulinnan tansseissa niin en vieläkään mennyt hakurivin kärkijoukkoihin vaan asettauduin hakurivin alkuosaan – kuitenkin enemmän tanssilattian puolelle kuin edellisellä kerralla.

Ja voi että mua haettiin koko ajan tanssimaan!

 En ole monissa tansseissa vielä ehtinyt käymään, mutta paikalla oli useampikin tuttu herrasmies. He sekä monet tuntemattomat hakivat minua tanssimaan ja olin todella todella otettu ja kiitollinen kaikista hauista. Taisi olla ensimmäinen kerta kun sain tanssia ihan koko ajan.

Pääsin tanssimaan monet vauhdikkaat fuskut ja buggit. Bugg sujui paremmin kuin edelliskerralla, ehkäpä siksi etten jumittanut miettimään oikeaa askelta koko ajan. Vahingossa päädyin tanssilattialle kun bändi soitti Cha-Cha musiikkia ja huokaisin viejälle etten sitä osaa, mutta herra jatkoi Cha-Chaan perusaskelilla ja sain häneltä minioppitunnin uuden lajin askeliin. Oli tosi ihanaa kun hän viitsi jatkaa ja opettaa minulle perusteita eikä ollut moksiskaan kun käännösten jälkeen sekoilin vähän askelissa vaan ohjasi minut perusaskeleiden kautta uusiin pyörähdysyrityksiin. Samaisen herran kanssa muistelin myös salsan perusaskelia.

Hitaita sain tanssia muutamat aivan upeat setit todella taitavien viejien kanssa. Liitelin niiden jälkeen tanssitaivaassa. Oli ensimmäinen kerta kun muutamissa hitaissa uskalsin laittaa silmät kiinni ja unohdin ajan ja paikan ja ympärillä olevat ihmiset kokonaan, oli vain viejä ja seuraaja. Ne muutamat hitaat tanssit olivat niin mahtavia, että vieläkin fiilistelen niitä. Onnistuin niissä muutamassa tanssissa myös sen verran hyvin, että luulen, että myös nuoi viejät nauttivat noista tansseista eivätkä ne olleet vain minun yksipuolista fiilistelyäni. Iltaan mahtui myös hienoja ja hyviä tangoja, valsseja sekä fokseja. Kohdalleni osui todella moni erittäin hyvä viejä ja olin niin otettu, että pääsin tanssimaan monta kertaa erittäin hyvien viejien kanssa ja vieläpä useasti itseäni paljon taitavampien tanssijoiden kanssa. Ihanaa oli myös se, että kaikki olivat ystävällisiä ja rennolla päällä.

En jännittänyt yhtä paljon kuin sosiaalitansseissa yleensä, liekö syy illan alter egoni eli leopardinaisen.

Ympäriinsä heiluva häntä sai myös monelle viejälle hymyn huulille ja hauskoja keskustelujakin asu herätti. Eräs hieman totisempi viejä kysyi jossakin vaiheessa tanssia, että ”olen ihmetellyt koko alkutanssin ajan mikä tuolla jaloissa oikein pyörii, onko sulla siellä häntä??” Sen jälkeen yhteinen tanssi sujui paljon rennommissa merkeissä, liekö häntäni sitten kuvainnollisesti rikkonut jään.

satulinna lavatanssit tanssit halloween tanssilava

Naistenhaulla yritin opetella tekemään täsmähakuja siinä kuitenkaan onnistumatta.

Olin sen verran hidas liikkeissäni. En ymmärrä miten miehet pystyvät valitsemaan ja hakemaan joukosta tiettyjä daameja tanssiin, kun itse en ensinnäkään löydä katseellani niitä joita ajattelin hakea ja sitten jos jonkun bongaan niin hän on silmänräpäyksessä jo haettu. Jos joku on miettinyt miksi en yleensä tee vastahakuja niin syy on yksinkertaisesti siinä että hakurivissä en vaan ehdi. Mun tanssisilmä ei ole niin harjaantunut, että osaisin tuon täsmähakutaidon. Hauskaa oli se, että kun yksi viejä haettiin aivan nenäni edestä niin pyysin summamutikassa suoraan viereistä herraa tanssimaan ja hänen kanssaan yhteinen tanssi olikin yksi illan parhaimmista. Koskaan ei voi tietää millainen seuraavasta tanssista tulee!

Jossakin vaiheessa iltaa bongasin paikalta viimeksi Riutanharjulla tapaamani taitavan viejän ihan vahingossa naistenhaulla. Kun kävin ihan ensimmäisiä kertoja lavatansseissa oli hän ainoa, joka minua haki tanssimaan joka kerta samoissa tansseissa ollessamme ja hän oli tuolla pienellä rohkaisevalla eleellään edesauttanut tanssiharrastukseni kehittymistä todella paljon. Emme olleet nähneet aikoihin, joten nyt kun hän on ihan tuossa nenän edessä päätin hakea häntä tanssimaan ja näyttää, että tanssitaitoni ovat kesästä kehittyneet! Jep.

Niistä kahdesta biisistä tuli tietysti omalta osaltani illan huonoimmin tanssitut.

Huoh. Jännitin ja sekoilin askelissa ja sen jälkeen en osannut keskittyä seuraamiseen. Huvittavaa on, että hänellä oli varmaan paljon miellyttävämpi tanssikokemus minun kanssani silloin kun ensimmäisen kerran tanssimme. Biisien jälkeen teki mieli upota maan rakoon. No ei voi mitään.

Törmäsin myös tanssiharrastukseni alussa tanssileirillä tapaamaani herraan. Olipa kiva törmätä! Meidän oli tarkoitus tanssiakin, mutta ei sitten löydetty toisiamme tanssilattian puolella. Viime kerralla Satulinnan tansseissa minua hakenut blogini lukija tuli hakemaan minua tanssimaan myös tällä kerralla ja olin siitä myös erittäin iloinen. Hän ohjasi minut hauskaan improvisaatiotanssiin. Myös alun naistenhaussa tanssiin pyytämäni herrat hakivat minua myöhemmin tanssimaan ja tuntuihan se vastahaku kivalta.

lemmenlautta halloween satulinna lavatanssit tanssit
Lemmenlautta. Photo credit: Jody Merelle
taikakuu halloween satulinna lavatanssit tanssit
Taikakuun solisti Juha Metsäperä. Photo credit: Jody Merelle
hurma halloween satulinna lavatanssit tanssit
Hurman halloween-poikabändityyli. Photo credit: Jody Merelle

Mulla ei ollut paikkaa, johon tunkea kännykkäni kuvien ottoa varten (muistatte varmaan kännykkä rintsikoissa-episodin), joten pyysin luvan lainata yllä olevat 3 bändikuvaa eräältä toiselta tanssijattarelta. Kiitos Jodylle upeiden kuvien lainaamisesta! Bändeillä oli aivan upeat asut ja illan musakattaus oli minun mieleeni. En osaa tanssimusaa analysoida, mutta en ärsyyntynyt mistään biisestä ja monista nautin, joten yhteenvetona voin sanoa, että musiikki oli hyvää 🙂

satulinna lavatanssit tanssit halloween leopardiasu leopardimeikkiKoko ilta oli yhtä kahden biisin kestoista noloiluani lukuunottamatta aivan mahtava. Tai no oli tuokin kohtaaminen todella kiva, olisin vaan halunnut tarjota kyseiselle herralle kiitokseksi Riutanharjun hauista miellyttävämmän tanssikokemuksen. Ehkäpä joku toinen kerta. Illan lopuksi olin aivan tanssitaivaassa ja leijuin joissan euforisissa pilvissä. Ilta oli täynnä niin monia mukavia tanssikohtaamisia, etten edes kaikkia tähän ole luetellut. Ihan mahtavaa – kiitos jälleen kaikille viejille, jotka minua hakivat. Usein luen paljon negatiivisiä kommentteja tanssijoista, mutta minä ainakin tapasin todella fiksuja ja hauskoja taidokkaita herrasmiehiä vaikka kuinka monta.

Hymyilin kuin hangon keksi illan päätteeksi ja nestehukkaisena raatona kävelin kohti autoa.

halloween leopardiasu rottweilerKotimatkakin sujui tosi hauskoissa merkeissä rupatellen ja tanssitutusta taisi tulla tanssiystävä. Oli ensimmäinen kerta kun en pystynyt edes kunnolla nukkumaan kiitos kramppaavien pohkeiden. Sunnuntain vietinkin teemaa jatkaen leopardihaalarissa tanssi-iltaa mielessäni fiilistellen 🙂 Tuollaisen tanssi-illan kun saisi laittaa purkkiin talteen myöhempää muistelua varten. Jos jonnekkin veisin epäluuloisen ystävän ensimmäistä kertaa lavatansseihin näyttämään, että lavatanssit ovat tekemässä uutta come backiä eivätkä ole mitkään kävelytanssit niin tuo ilta olisi ollut siihen juuri sopiva.

Olitko paikalla? Millainen sinun tanssi-iltasi oli ja pukeuduitko teeman mukaisesti? Jos olet tänne asti jaksanut lukea niin lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogin Facebook-sivua, jotta löydät tänne toistekin kun mietit mikäs se olikaan se yksi blogi, jossa joskus on lavatanssijuttuja 🙂

Xxx Anna

————————–

Tiny translation: I went to a Finnish social dance evening with Halloween theme. It was probably my best dance evening so far and I could have not been happy on the way back home. So many amazing dance moments. I was so thankful that I got to dance all night long.

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

1 Comment

  1. Reply

    satulinnan tanssiraportti ja arvonta, palkintoina tanssilippuja sekä musiikkipaketit

    […] ja nuorempi porukka hajaantuu.  Edellisissä Satulinnan tansseissa (voit lukea niistä tästä ja tästä) oli niin paljon ruuhkaa, että hakurivi oli melkoinen kaaos ja tanssiminen alkuillasta lähinnä […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close