Kun tanssien kohokohta on kahvion donitsi

06/11/2017

tanssi-ilta valmistautumassa lavatansseihin

Jätin tämän postauksen parin viikon takaisesta tanssi-illasta aiemmin julkaisematta, koska tanssi-ilta ei ollut mikään erikoinen. Roskiksessa lojuva postaus jäi kummittelemaan ja nyt ajattelin, että pelkistä hyvistä tanssi-illoista kirjoittaminen ei anna aitoa kuvaa tanssiseikkailuistani. Tehän saatte ihan vääristyneen kuvan tanssi-illoistani jos kerron vain niistä mahtavista illoista. Joten tässä tulee kertomus vähän huonommasta illasta. Pari viikkoa sitten menin ensimmäistä kertaa uuteen paritanssipaikkaan, Nurmijärvellä sijaitsevaan Ruusulinnaan. Olin mielessäni etukäteen kuvitellut erittäin modernin tanssipaikan. En ole vieläkään päässyt ensivaikutelman järkytyksestä yli. Olin ehkä pikkasen väärässä.

tanssi-ilta ruusulinna tanssilava lavatanssit eteinen sisustus
tanssi-ilta ruusulinna
tanssi-ilta ruusulinnatanssi-ilta ruusulinna tanssilava lavatanssit eteinen sisustus

Ruusulinna oli nimensä mukaisesti koristeltu ruusuilla. Seinillä oli maalattuja ruusuja ja tanssilattian katosta roikkui pahvisia ruusuja. Kyllä. Sisustuksesta löytyi kyllä myös kaikenlaista muutakin jännää, kuten tuo kuvan patsas 🙂 Lattia oli monivärinen ja sisustus oli aikamoinen sekamelska. Ihan kuin olisin matkustanut aikakoneella parikymmentä vuotta taaksepäin. Voin hyvin kuvitella, että kun paikassa käy usein ei sen retroon ulkonäköön kiinnitä huomiota ollenkaan tai siitä alkaa jopa tykkäämään. Mutta näin ensivaikutelman kautta ilman muistoja kyseisestä paikasta voin kertoa, että olin järkyttynyt. Toivottavasti en kovin monen mieltä nyt pahoittanut. Tämä on vain minun mielipiteeni ensikohtaamsesta ja jokaisella on varmasti omansa.

tanssi-ilta ruusulinna hakuriviTanssin puolesta paikka vaikutti oikein toimivalta. Selkeän muotoinen tanssilattia ja suoraviivainen hakurivi. Kahvila oli lavan vieressä korokkeella, joten sieltä voi halutessaan seurailla tanssimista, paljon bonusta siitä! Mutta ne katosta roikkuvat pahviset ruusukoristeet, kääk… En voi sinne raahata ketään lattaritansseja tanssivista ystävistäni, että tuleppas katsomaan kuinka lavatanssit on oikeasti tosi jees juttu ja aloita uusi harrastus.

Esiintymässä oli Hurma ja In the Mood, mutta nuorempaa porukkaa oli yllättävän vähän paikalla. Selkeästi jossain muualla oli samaan aikaan tanssit, johon iso osa nuoremmasta tanssiporukasta oli mennyt.

Kaikilla aiemmilla lavatanssikerroilla olen ollut porukalla liikenteessä ja saanut lainata tanssittajaa ensimmäisiin biiseihin. Nyt olin liikkeellä ilman lainattua alkutanssittajaa ja olo oli orpo ja uudessa paikassa vähän eksynyt. Itsevarmuuskin väheni sitä enemmän mitä kauemmin istuin penkillä. Katseltuani tanssia melko pitkään hengitin syvään ja menin hakurivin reunaan seisomaan. Minua haki illan aikana kolme herraa, oikein lämmin kiitos heille tansseista.

Vaikka minua haettiinkin muutaman kerran tanssimaan ja ei pitäisi olla pettynyt niin fiilikseni vain jotenkin lässähti. Ehkäpä odotukseni olivat olleet liian korkealla tai mielikuvani paikasta liian väärässä. Siinä penkillä istuessani mietin, että eihän tässä oo järkeä – maksaa bussilippu ja nököttää bussissa ikuisuus maksaakseen lipun tansseihin, joissa istuu penkillä. Kun aloin vilkuilla kelloa enemmän kuin tanssilattiaa tajusin, että tämä ilta kannattaa lopettaa tähän. Bussi kotiin lähtisi vasta tunnin päästä, joten siirryimme kahvion puolelle.

tanssi-ilta ruusulinna donitsi kahvio

Näin ensimmäisen Ruusulinnan tanssi-iltani kohokohta olikin kahvion maukas donitsi! Taisi jäädä kaloritkin ensimmäistä kertaa plussan puolelle tuosta illasta.

tanssi-ilta ruusulinna tanssilava lavatanssit kotimatkalla

Arvatkaas muuten missä olin pari päivää sitten tanssimassa? No Ruusulinnassa uudelleen tietenkin. Kaikki ystävyydet eivät synny ensikohtaamisella. Ystävystyimmekö Ruusulinnan kanssa lauantaina? Pysyttele kuulolla, kerron toisesta kohtaamisestamme pian lisää 🙂

xxx Anna

—————————

Tiny translation: two weeks ago I went to dance Finnish social dances to a new place called Ruusulinna. I had high expectations and the evening was a bit of a Disappointment and the best part was the donut in the cafeteria.

xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close