Tanssiraportti – vieläkö osaan loman jälkeen tanssia? Ruusulinna 19.1

29/01/2018

matkalla ruusulinnan tansseihin

Okei pari päivää aiemmin kävin kokeilemassa tanssikenkiä Hurmioklubilla, mutta sitä ei nyt oikein tanssi-illaksi voi laskea, joten pikkasen jännitti pakata tanssikengat kassiin ja lähteä Ruusulinnaan. Mitein, että vieläkö osaan loman jälkeen tanssia vai meneekö homma jännittämisen ja jäykän köpöttelyn puolelle kuten ensimmäisissä tansseissani. Ajanhallinta meni ihan pieleen ja jouduin hyppäämään taksiin ja kiirehtimään sillä muutaman kilometrin, jotta ehdin Ruusulinnan bussiin. Noloa! Ja mikä huvittavimpaa on se, että tämä oli muuten jo toinen kerta kun jahtasin Ruusulinnaan menevää bussia taksilla! Hullua menoa, mutta en halunnut jättää menemättä kun kerran olin jo valmistautunut henkisesti ja laittautunut tansseja varten. Vähän kiirettä pitää ehtiä tanssimaan perjantaina duunipäivän jälkeen.

Ruusulinnan parkkis oli ihan tupaten täynnä autoja, joten porukkaa ainakin oli huimasti. Esiintymässä olivat Kyösti Mäkimattila sekä minulle uusi tuttavuus Aki Samuli. Kyösti oli laadukas (voiko niin sanoa?) kuten Aina ja Aki Samulikin ihan jees. Harjasin tanssikengät, vein kamat narikkaan, vedin syvään henkeä ja hiippailin tanssilavan reunalle. Etin ensin istumapaikan sivummalta, jotta voisin vähän katsella muiden menoa ja siinä samalla muistella tanssiaskelia.

Huomasin melkein heti erään tanssitutun ja hän ilokseni haki minua hetken kuluttua penkiltä tanssille. Olin tosi kiitollinen tuosta eleestä, koska olin aika epävarmalla fiilikseellä liikenteessä siitä kuinka ne tanssiaskeleet ja seuraaminen taas tauon jälkeen sujuisivat. Ilokseni huomasin, että kyllä tässä matkan varrella on jotain tarttunut mukaan sen verran, että tanssi sujuu suht ok pienen tauon jälkeenkin. Puoli vuotta aiemmin tauon jälkeen ensimmäiset askeleet olivat tosi haparoivia.

Tällä kertaa olin jetlagin takia niin puhki, että lähdin bussilla kotiin aikaisemmin kaverin kyydin sijaan ja nukahdin heti dösään päästyäni. En ottanut kuvia tanssipaikalla enkä kirjoitellut yhtään muistiinpanoja itselleni heti tanssien jälkeen, joten nyt ei ole enää monet yksityiskohdat enää mielessä. Muutama kohokohta tietysti jäi mieleen, joten kirjoitanpa hieman niistä!

Minua haki eräs tanssituttu herrasmies, jota olen silloin tällöin siellä täällä nähnyt aina viime kesän ensi kerroista lähtien. Olin hausta oikein iloinen ja erityisen otettu siitä, että hän ehdotti, että tanssimme vielä toiset ja jopa kolmannet kappaleparit! Kyseessä siis minua paljon taitavampi tanssija. Oli mukava rupatella ja vaihtaa vähän kuulumisia biisien välissä. Tanssimme yhdet salsat ja sain tuosta kipinän ja päätin mennä salsan alkeisiin pikimiten, jotta osaisin seurata kuvioita paremmin eikä menisi jatkuvaksi töppöilyksi ja nauramiseksi. Olen siis käynyt salsakurssilla 15 vuotta sitten Hollannissa asuessani. Salsan jälkeen tanssimme parit hitaammat lajit mitä lie olivatkaan, en muista enää, mutta hyvä fiilis jäi noista mieleen!

Iltaan mahtui paljon mukavia tansseja monien tuntemattomien herrasmiesten kanssa ja haki minua muutama herrasmies, joiden kanssa olen joskus jossain aiemminkin tanssinut. Tällä kertaa en jotenkin jaksanut olla valppaana ja nopeana naistenhaulla, joten kävin kahviossa ja jäin sen jälkeen suosiolla penkille katselemaan muiden tanssia. Pääsin penkiltä tanssimaan muutaman kerran naistenhaun aikana.

Illan päättävänä tanssina oli koko illan kohokohta. Minulle tuntematon nuori herrasmies pyysi tanssiin ja lupasin lähteä vaikken vielä tiennytkään mitä sieltä tulee. Sanoin tosin, että joo sillä ehdolla, että voidaan skipata jos tulee polkkaa, koska sitä nyt en vaan tajua / halua / osaa vielä ja se näyttää sellaiselta etten sitä lennossa ala muiden tiellä opettelemaankaan. Tanssilajina onnekseni oli hitaat ja sitten olikin vuorossa ihana yllätys. Tuo nuori mies ohjasi minut aivan upeisiin tanssin pyörteisiin ja hänen vientinsä oli niin selkeää ja sulavaa, että ylitin omat taitoni häntä seuratessani. Wau. Aivan mahtavat kaksi biisiä. Kiitin, hymyilin ja kipitin äkkiä narikkaan, koska halusin päättää illan tuohon mahtavaan fiilikseen. Kiitollisenä ja täysin uupuneen väsyneenä aikaerosekaisena tallustelin bussiin.

Lopuksi vielä pari juttua: iso kiitos kaikille tanssipostausarvontaan osallistuneille! Mieletön määrä tuli blogiin arvonnan yhteydessä ja oikein mukavasti teitä osallistui. Sain niin paljon biisivinkkejä, että minulla on vieläkin osa kuuntelematta 🙂 Toivottavasti voin pian järjestää uuden arvonnan tai jotain muuta mielenkiintoista teille. Ai niin, Instagramissa olen nykyään tosi aktiivinen, pääset seuraamaan minua siellä tästä. Jos haluaa kurkistella arkipäiviini, niin kannattaa katsoa sarkasmilla ja huumorilla höystettyjä instastoryjä. Kuvia toki pääsee katselemaan kuka vaan instagramiin liittymättä. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Xxx Anna

——————————

Tiny translation: last week I went yet to another Finnish social dance party at a place called Ruusulinna. The dance places here have quite funny names, “Ruusulinna” means “Rose castle”. It looks nothing like a castle but has funky eighties style cardboard roses hanging from ceiling and spray on roses on the walls. Finnish dance culture is one of a kind I guess. I had a very good night despite the really heave jetlag I had from flying home from my Bali vacation. Lots of fun dances, many enjoyable ones and one super fantastic dance with a great leader who even got me to exceed my dance skills while following his leading into steps. Was super thankful and fell asleep the moment put my butt down in the bus. Xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close