Mitä surffilomalla oikein tehdään? Päivä surffileirillä / A day at surf camp

06/02/2018

päivä surffileirillä eat sleep surf

Kirjoittelin aiemmin hieman talvilomastani, joka koostui pääasiassa surffista ja poikkeaa täysin monen ajatuksesta lomasta ja rantakohdelomasta. Ajattelin, että olisi hauska kurkistaa hieman siihen, millasta se on. Mitä surffilomalla oikein tehdään? Päivä surffileirillä on monen mielestä aika extreme-hommaa lomailuksi. Surffarit ovat yleensä lomansa ajan tosi tosi väsyneitä – aina, kaikkialla ja koko ajan. Mutta samalla surffareilla on koko ajan mairea hymy naamallaan 🙂 Tästä tulee pitkä teksti, joten jos ei aihe paljoa kiinnosta niin skrollaa suoraan alas, jossa kerron saman asian kuvina 🙂

Selitän muutaman surffisanan ensin, jotta pysytte kärryillä.

Surffileirillä tarkoitan jotakin surffihotellin tapaista. Englanniksi käytetään ilmausta “surf camp”. “Surffihotellien” paketit hieman vaihtelevat kämpistä riippuen, mutta yleensä niihin kuuluu ainakin majoitus, aamupala sekä 1-2 surffia ohjauksineen per päivä 5-7 kertaa viikossa.

Joissakin kämpeissä surffisessiot sisältävät opetuksen, joissakin ne sisältävät ohjauksen vedessä ja opetuksesta pitää maksaa erikseen jos sellaista haluaa / tarvitsee.

Surffihostel taas on yleensä pelkkä hostellityyppinen majoitus, joissa yleensä yöpyy paljon omatoimisurffareita.

Surffisessio kestää yleensä 1,5-2 tuntia vedessä. Lisäksi surffikämppeihin kuuluu usein myös valokuvaus surffista ja kuvien analyysi tai videota surffista ja videoiden analyysi ryhmässä sekä sun muuta ekstraa.

Surffispotti tarkoittaa tiettyä surffiaaltoa jollakin rannalla. Esimerkiksi yhdellä rannalla voi olla parikin eri nimistä surffispottia vierekkäin.

No niin, nyt kun noi on selvennetty niin vihdoinkin siihen itse postauksen asiaan eli esimerkki talvilomani surffileirin päiväohjelmasta. Olin tällä kyseisellä lomalla mun lempparisurffileirillä Kima Surf nimisessä mestassa Seminyakissa Balilla.  Pakko kertoa vielä, että tämä on hieman extreme-versio päivästä, jolloin mennään aamusta iltaan. Jokainen päivä on erilainen. Joinakin päivinä osallistun kahden erillisen surffisession sijaan päiväretkelle, jossa ei palata välillä surffikämpille ollenkaan vaan rentoudutaan rannalla warungissa eli simppelissä pikkuruisessa kahvila-ruokapaikassa. Tuolloin päivästä jää osa autossa istumisesta pois. Minua toki ei haittaa autossa istuskelu, se on luksusta verrattuna siihen kun en ole surffileirillä ja ajelen itsekseni mopolla laudan kanssa surffispoteille. Autossa ollessa voi relata ja kuunnella musiikkia tai ottaa päikkärit tai vaikkapa katsella paikallista menoa ja maisemia ikkunasta tai jutella ja tutustua muihiin samalla sessiolla oleviin surffareihin. Joskus meno autossa on kovin railakasta ja toisinaan jengi vaan nukkuu tai on muuten vaan omissa oloissaan. Joinakin päivinä surffaan vain kerran. Joskus surffispotit ovat ihan lähellä ja joskus pitää ajella pitempiä matkoja. Surffiin liittyvä osuus siis vaihtelee paljon päivän ja omien valintojen mukaan.

ERÄS PÄIVÄ SURFFILEIRILLÄ

 • Herätys kello 5
 • Banaania ja proteiinipatukkaa naamaan, hampaiden pesu puolinukuksissa
 • Kamat kassiin (suurin osa on siellä jo, mutta uikkarit ulkona kuivumassa edellispäivän surffista) ja autolle
 • Ajo surffispotille 0,5 tuntia
 • Tsekataan aallot ja todetaan toimivaksi
 • Aurinkorasvat kroppaan, vahaa lautaan ja veteen. Kello noin 6-6.30
 • Surffataan 1,5-2 tuntia
 • Suihku rannalla, tuore kookosjuoma tai kahvi.
 • Vaatteiden vaihto kuiviin jos jaksaa ja autoon, mars kohti surffikamppiä. Muutkin ovat jo heränneet joten matka kestää 1,5 tuntia
 • Perillä surffikämpillä klo 11
 • Surffivaatteiden huuhtominen ja ripustus
 • Aamupala <3
 • Chillausta tai päikkärit
 • Kamat kasaan uutta surffisessiota varten
 • Lähtö kakkossurffisessiolle klo 13
 • Ajetaan surffispotille 1 tunti
 • Tsekataan aallot, ei sopivaa, hypätään autoon ja vaihdetaan spottia.
 • Uudessa spotissa klo 15.00. Näyttää hyvältä
 • Aurinkorasvat naamaan, vahaa lautaan ja veteen
 • Surffataan kukin sen verran kuin jaksaa (jotain 1 ja 2 tunnin väliltä)
 • Koko porukka pois vedestä klo 17.00.
 • Juodaan jotain rantabaarissa, joku käy suihkussa, vaatteiden vaihtoa jne.
 • Jengi autossa ja nokka kohti surfficamppiä klo 17.30
 • Ruuhka-aikana matka kestää 2 tuntia. Surfficampillä klo 19.30
 • Vaatteiden puhdistus ja ripustus, kunnon suihku.
 • Jaksaako lähteä illalliselle vai tilaako jotain surfficampin ravintolasta? Päätän lähteä illalliselle.
 • Safkan jälkeen takaisin surfficampille klo 21. Tsillausta rupattelua hengailua ja kello onkin jo 22.
 • Sänkyyn lukemaan kirjaa ja nukkumaan. Herätyskello soimaan seuraavana aamuna klo 6
 • Zzzzzz

Sellainen päivä surffileirillä. Saattaa kuulostaa aika erikoiselta eikö vaan? Mutta voin kertoa, että minulle nuo päivät ovat aivan mahtavia. Kun rakastaa sitä mitä tekee niin silloinhan tekee mitä vaan. Parasta vastapainoa länsimaalaiseen hektiseen elämäntyyliin kun päivän pääpointit ovat surffi ja ruoka. Bonuksena vielä se, että saa syödä tosi paljon kun sitä kuluttaa myös älyttömästi kaloreita vedessä. Ja ruoka maistuu taivaalliselle nälkäisenä surffin jälkeen 🙂 Jos innostuit lukemaan lisää surffipostauksiani niin ne löytyy kategoriasta “surf” tai voit klikata tästä tai tästä lukeaksesi aiemmat pari postausta. Instaa tai Facea seuraamalla näkee myös helposti milloin julkaisen uuden postauksen ja liittyykö se sinua kiinnostavaan aiheeseen. Kiitos kun luit tänne asti!

ERÄS PÄIVÄ SURFFILEIRILLÄ KUVINA

päivä surffileirillä auringonnousun aikaan surffillepäivä surffileirillä warung rannallaaamupala biitsillä bali coffee white coffee kopipäivä surffileirillä surffityttö al merrickpäivä surffileirillä surffityttö menossa veteen al merrickpäivä surffileirillä surffityttö menossa veteen al merrickpäivä surffileirillä sormet rypyillä vedessä läträämisestäpäivä surffileirillä lehmä rannallapäivä surffileirillä autossa matkalla surffiltapäivä surffileirillä aamupala fruit platepäivä surffileirillä aamupala breakfast eggs toastpäivä surffileirillä matkalla surffillepäivä surffileirillä surffilauta hallaxhallaanother bali seminyak sunset after rain

xxx Anna

————————–

Not so tiny translation: I wrote earlier a bit about my winter holiday which consisted mostly of surf and is quite different from what many would consider as a holiday and especially of a beach holiday. I thought it would be fun to take a peek into what does an example day at a surf camp look like. With surf camp I mean kind of a surf hotel. The Surf camp packages vary depending on a camp but usually at least accommodation, breakfast, surf 1-2 times per day 5-7 days a week is included. TA surf session means one surf that usually includes 1,5-2 hours in water. he surf sessions usually include surf guiding but what that includes depends a bit on the camp (just guiding in the water or also help to catch waves if needed). In addition to these often surf camps include also photography and / or video of some of the sessions and analysis of those at camp. Please note that my experience on the surf camps is based on various camps I have attended in Bali, Indonesia.

So here is an example of one day schedule at a surf camp. This is a bit of an extreme version though. On some days I attend a daytrip instead of two separate surf sessions and then in between surfs you chill at a warung (a small and simple restaurant “hut”) on the beach. On those days you don’t sit in a car so much. However I don’t mind sitting in a car for the drives as it is luxury compared to the days I drive alone with a scooter to surf spots. In a car you can relax and listen to music, take a nap, watch the local life and scenery or chat and get to know the other people in the car.

ONE DAY AT SURF CAMP

 • Wake up at 5am
 • Eat banana and a protein bar and drink a coffee
 • Grab your stuff and get to the car
 • Drive to surf spot 0,5 hour
 • Check waves
 • Cover myself in sunscreen, wax my board and get in the water after spot intorduction and stretching on the beach. It is now 6-6.30am
 • Surf 1,5-2 hours
 • Perhaps a shower on the beach or a young coconut drink
 • Change clothes, pack boards and get in car towards surf camp. Others have woken up too and there is more traffic so the drive takes 1 hour
 • Arrive back at camp at 10am
 • Wash and hang suerf clothes, maybe wash surf board
 • Breakfast
 • Chilling
 • Grab your stuff for a new surf session
 • Second session meet up at car parking at 1pm.
 • Drive to surf spot 1 hour
 • Check waves, not suitable for our level, change surf spot
 • Arrive at new surf spot at 14.30pm. Looking good!
 • Sunscreen on body, wax on board and into the water after spot introduction and stretching
 • Surf 1h as am knackered, wait for the others on the beach
 • Whole crew is out of water at 4.30pm
 • Gang in car and heading towards camp at 5pm
 • Traffic jam, drive takes 2 hours. Arrive at camp at 7pm
 • Rinse surf gear and hang to dry
 • Proper shower
 • Dinner at 8pm
 • Chilling for a few hours and head to bed. Put alarm at 6am next morning

How does that sound to you? Because for me that sounds absolutely awesome! When you love what you do then you will do anything, 🙂 And remember on some Days I would just cut down the surf part of the day to the first session – depending on energy, surf conditions,, mood etc. Would you guys like to hear a bit about the different surf camps I have been to Bali in some future posts? If you got interested and wanna check out my previous surf posts you can find them under category “surf” or if you are feeling lazy to scroll click here or here. You can also follow my Instagram or Facebook page to see when I post in blog and if the topic is interesting for you or not. Thanks for readin until here! Have a nice day.

xxx Anna

 

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close