Tanssiraportti ja tanssilavan sisustuksen ihailua – Pesäkallio 3.2.2018

14/02/2018

tanssimaan menossa pesäkalliolle

Ihanaa ystävänpäivää! Heti alkuun ilmoitus, että nyt tulee vaihteeksi vähän tanssijuttuja eli tanssiraportti Pesäkalliolta. Surffarit voitte skipata tämän 🙂 Toissa lauantaina lähdin ”testaamaan” Lahdessa sijaitsevaa Pesäkallio-nimistä mestaa. Olin merkannut illan jo aikoja sitten kalenteriini kysymysmerkin kera, koska silloin siellä esiintyisi Taikakuu. Kun lauantai saapui ei fiilistä ollut ollenkaan, mutta koska homma ja kyydit oli jo sovittu niin eipä siinä auttanut muu kuin valmistautua iltaan ja toivoa, että se fiilis löytyisi viimeistään tanssilattialla. En tiennyt mihin sen olin hukannut. Luultavasti mun pää oli edelleen Balin lomalla kruisailemassa aalloilla, koska sieltä henkisesti kotiutuminen kestää huomattavasti kauemmin kuin fyysisesti maapallon toiselle puolelle siirtyminen.

Olen nyt käynyt viime kesän ensimmäisen lavatanssikerran jälkeen muutamissa tanssipaikoissa (Ruusulinna, Satulinna, Kolmilammi, Hurmioklubi, Riutanharju) ja pakko hehkuttaa Pesäkalliota! Pesäkallion tyyli ja sisustus oli nimittäin todella positiivinen yllätys ja paras tähänastisista talvtianssipaikoista! Monesti olen miettinyt, että kun ensivaikutelma on niin tärkeässä roolissa, niin en kehtaisi houkutella ja viedä frendejä tutustumaan lavatansseihin sellaiseen paikkaan, joka ei yllättäisi positiivisesti jo sisään astuttaessa. Pesäkallion sisustus oli kiva ja nostalginen. Sinne veisin ehdottomasti ystävän, joka lähtisi ensimmäistä kertaa lavatansseihin katselemaan millaista se on. Hyvä tanssilattia, kiva kahvio ja hyvällä tyylillä toteutettu sisustus. Mustavalkoisia kuvia artisteista ja katossa roikkuvat kivat valot. Tykkäsin todella paljon, iso peukutus siitä.

tanssimaan menossa pesäkalliolle 2

pesäkallio tanssilava sisustuspesäkallio tanssilava sisustuspesäkallio tanssilava sisustus

Ai niin, tanssista piti vissiin raportoida eikä Pesäkallion kivasta sisustuksesta 🙂

Olemme paikalla kerrankin heti alusta bändin alottaessa ja porukkaa oli ihan kivasti, myöhemmin jopa tungokseksi asti. Taikakuu oli yhtä hyvä kuin aina, tykkäsin. Oli kiva kun tunnistin monia biisejä ja tiesin monien biisien alkusoinnusta tulevan tanssilajin niin osasin suunnata ajoissa hakuriviin tai penkille. Tunnistin monia tanssijoita ja paikalla oli myös muutamia minua aiemmin eri paikoissa tanssimaan hakeneita.

pesäkallio tanssilava taikakuu juha metsäperä

Hakurivi oli mielestäni tällä kertaa vähän hassussa paikassa – suoraan esiintymislavan edessä. Siinä kun odottelee tanssiin hakua seisoo selkä bändiin päin ja jos ei pääse tanssimaan niin musta oli hassua istua lavan edessä selkä bändiin päin. Yhtä hassulta tuntui käääntyä ympäri bändiin päin ja olla selkä tanssijoihin päin. No, tää on sitä uuteen paikkaan ja sen tapoihin totuttelua.

Pääsin tanssimaan melkein koko ajan hakurivissä ollessani. Aika moni aiemmilta kerroilta tuttu viejä ilahdutti ja haki minua tanssimaan. Uudessa paikassa on aina vähän orpoa ensimmäisellä kerralla, joten olin tosi kiitollinen tutuista hauista. Minua haki myös muutama ihan uusi tuttavuus. Yksi herrasmies haki kaksi kertaa ja se on aina jotenkin ekstrakohteliaisuus kun joku hakee toisenkin kerran.

Tanssin foksia, buggia, valssia ja aika monet tangot sekä yhden fuskun muistaakseni. Kaikki tangoviejät olivat tällä kerralla todella taitavia ja yritin parhaani mukaan seurata. Täytyypi mennä tunneille opettelemaan tangon kiemuroita heti kun sopiva hetki tulee vastaan. Todella taidokasta vientiä olisi kiva seurata yhtä taidokkaasti. Kaikki tanssit olivat oikein mukavia ja oli hyvä tanssifiilis.

Mulla ei tällä kertaa ollut sellaista soturifiilistä, että olisin naistentunnilla taktikoinut ja kiirehtinyt hakemaan viejiä tanssimaan joten ehdotinkin naistenhaun alettua, että lähtisimme kotiin päin. Kokonaisuutena kaikki puitteet loistavalle illalle olivat kohdillaan, mutta jostain syystä sellainen supereuforinen fiilis jäi puuttumaan, tanssijat varmaankin tietävät mistä puhun tai yritän puhua. Oli hauskaa ja tykkäsin kovin tanssia, joten en tiedä mistä puristi. Ehkä tosiaan sieluni haikaili vielä surffiaalloille. Ilta oli todella mukava varsinkin ensimmäiseksi illaksi uudessa tanssipaikassa ja Olin kiitollinen, että sain tanssia niin paljon. Lämmin kiitos kaikille viejille!

Kotimatkalla aloin miettiä, että mulla on yleensä ollut kaikkein hauskinta tanssien viimeisten tunntien ajan ja pikkaisen aloin hätääntyä, että lähdimmekö sittenkin kotiin liian aikaisin! FOMO iski. Mikä FOMO? ”Fear of missing out” eli suomalaisittain pelko siitä, että jää jostain paitsi kun ei ole paikalla. Perusajatus jos lähden jostain kivasta aikaisin kotiin 🙂  Sellaiset tanssahtelut tällä kertaa! seuraava aamu päivä meni aika lailla loikoillessa:

tanssi-illan jälkeisenä aamuna väsyttää

xxx Anna

————————-

Tiny translation: I went to dance ballroom kind of sances to a new place in Lahti called “Pesäkallio” some time ago. The décor of the place was very nice and nostalgic and the dance evening was very nice. xxx Anna

ShareSHARE / JAA KAVEREILLE

By Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close